Connect with us

Hirdetés

technokrata

2003 legjobb asztali számítógépei, az Intel szerint

Laptop

2003 legjobb asztali számítógépei, az Intel szerint

Az Intel a napokban zajló Intel Fejlesztői Konfrencia keretein belül jelentette be a 2003. év Intel Innovatív PC díjának nyerteseit.

Az Intel immár ötödik éve részesíti elismerésben a kényelmesen használható rendszereket, kiemelkedő technológiai megoldásokat és csúcskategóriás kialakítást kínáló PC-s cégeket.

A tizenkét díjnyertes négy kategóriában aratott babérokat: fogyasztói asztali PC-k, üzleti asztali PC-k, hordozható PC-k és digitális médiacsatolók. Ez az első év, amikor az Intel Innovatív PC programjának keretei közt a digitális médiacsatolókat is díjazzák, arra az egyre terjedő gyakorlatra válaszul, hogy a felhasználók zenét, képeket vagy akár videókat vesznek át PC-ről és az otthoni hifiberendezésen vagy tévén játsszák le. Az összes 2003-as jelölt vizsgálatát és értékelését a Veritest, egy független tesztelő cég végezte.

A fogyasztói asztali gép kategória nyertese: Alienware Area-51
Az Alienware Area-51 egy csúcskategóriás, játékhoz készült gép, amelynek külseje egy földönkívüli fejét idézi. A gép egy Serial ATA meghajtót, 6.1-es hangrendszert, és egy hatféle szabványt fogadó médiakártya-olvasót tartalmaz. Négy előoldali USB-port is található benne a játékokhoz szükséges perifériák – botkormányok, fejhallgatók és játékkonzolok – csatlakoztatásához. Vezetékrendező megoldása segít rendet tenni a rendszer háta mögött uralkodó kábeldzsungelben. A hozzáférhető számítógépes információk elérhetők az íróasztal-felületen, így az rendelkezésre álló meghajtók/bővítőhelyek területének tételes lebontása, a telepített meghajtóprogramok és a teljesítményeredmények is.

A fogyasztói asztali gép kategória nyertese: HP Media Center PC
A HP Media Center PC minden funkciót egyesít a különféle típusú anyagok készítéséhez vagy élvezetéhez otthon, vagy egy kollégiumi szobában. A felhasználó kényelmesen nézhet tévéműsorokat vagy felveheti otthoni megtekintésre, ideiglenesen szüneteltetheti az élő műsort és azonnali visszajátszást kérhet. Házi videókat, diavetítéseket vagy saját zenelejátszási listákat állíthat össze. A HP Media Center PC egy több formátumot olvasó memóriakártya-olvasóval és vezeték nélküli billentyűzettel van felszerelve, a számítógép előoldalán pedig a legfontosabb funkciók gombjai találhatók, melyek segítségével válthatunk a tévé, a tájékoztató, a zene, a képek és a videók között.

Az üzleti felhasználású asztali gép kategória győztese: Dell Optiplex SX270
A Dell Optiplex SX270 elegáns, kisméretű gép, amely lapos monitorával első sorban a szűkös irodákba készült. Az SX270 a sokoldalúság érdekében egy üzem közben cserélhető média-fogadóhellyel van felszerelve. Az idei év üzleti kritériumai közül a biztonság volt a kiemelt téma; az SX270 pedig egy sor ehhez kapcsolódó funkcióval rendelkezik. A Dell háznyitási riasztás (Chassis Intrusion Alert) és konfigurációmódosítási riasztás (Configuration Change Alert) funkciója megbízhatóan értesíti az informatikai vezetőket, ha egy gépet kinyitottak vagy egy rendszerbe belenyúltak. Egy választható integrált intelligenskártya-olvasó segítheti a felhasználói azonosítást.

Az üzleti felhasználású asztali gép kategória győztese: HP Compaq d530 Ultra-slim Desktop
A HP Compaq d530 Ultra-slim Desktop olyan kisméretű kivitellel rendelkezik, amelyhez minimális alapterületre van szükség, és elég sokoldalú ahhoz, hogy a rendelkezésre álló toronyalappal kényelmesen konfigurálható legyen függőleges helyzetben is. A fali vagy asztal alatti tartóval még rugalmasabban alkalmazkodik a hellyel kapcsolatos követelményekhez. A régebbi rendszerek korlátaitól mentes kialakítás részeként USB 2.0 csatlakozásokkal van felszerelve a használat megkönnyítésére. Az USB- és Multibay-megoldások a perifériák egyszerű csatlakoztatását és olyan eszközök üzem közbeni kicserélését teszik lehetővé, mint a CD-RW, a DVD- és CD-meghajtó, a hajlékonylemez-meghajtó és más, jövőbeli hordozható tárolóeszközök – ezáltal pedig a felhasználók időt és pénzt takaríthatnak meg, mivel ugyanazokat a meghajtókat használhatják az asztali gépben és a HP üzleti noteszgépben.

Az üzleti felhasználású asztali gép kategória győztese: Lenovo YangTian S6000
A Lenovo YangTian S6000 egy olyan kisméretű PC, amelyet kifejezetten a kis üzleti felhasználók igényeihez terveztek. Az integrált akkumulátor elegendő energiát tárol a rendszer állapotának merevlemezre mentéséhez és a PC automatikus kikapcsolásához áramkimaradás esetére. A rendszert olyan szoftverrel szállítják, amely elősegíti a háttérmentések és rendszer-visszaállítások használatát. Egy láthatatlan merevlemez-partícióra előre feltelepítettek egy személyi tűzfalat, amellyel a fontos információk megvédhetők a véletlen törlésektől vagy a behatolástól.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés