Connect with us

technokrata

Működőképes DeltaChrome videokártyát mutattak be

Laptop

Működőképes DeltaChrome videokártyát mutattak be

A VIA Technologies érdekeltségi körébe tartozó S3 Graphics az Egyesült Államokbeli San Joséban bemutatott egy immár teljesen működőképes, DeltaChrome grafikus processzorra épülő videokártyát.

Az Intel Developer Forumon debütált újdonság grafikuschipjét a világ legnagyobb szerződéses chipgyártó cége, a TSMC gyártja, még pedig a legfejlettebb, 0,13 mikronos gyártási technológiák segítségével. A DeltaChrome nyolc renderelő futószalagot, futószalagonként pedig egy-egy textúrázó egységet tudhat magáénak, valamint említésre méltók az esetében alkalmazott fejlett Pixel Shaderek és Vertex Shaderek.

A teljeskörű DirectX 9.0, illetve OpenGL 1.4 támogatással rendelkező, AGP8x interfészes DeltaChrome grafikus megoldás esetében az S3 Graphics mérnökei számos memória sávszélesség kímélő technológiát vetettek be, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy az újdonságon található memóriachipek milyen frekvencián üzemelnek. Egyes források tudni vélik, hogy maga a DeltaChrome grafikus processzor 300-400 MHz körüli órajellel rendelkezik.

A DeltaChrome alapú grafikuskártyák kereskedelmi forgalomban történő debütálásának pontos időpontját, illetve árát egyelőre homály fedi.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle