Connect with us

technokrata

A Novell a fejlesztés főáramába vonja a webes szolgáltatásokat

Laptop

A Novell a fejlesztés főáramába vonja a webes szolgáltatásokat

Hamarosan megjelenik a Novell webalkalmazás fejlesztő csomagja – a Novell exteNd 5 – legfrissebb nyilvános béta verziója, amelyet az áttörést jelentő vizuális fejlesztőeszközök jellemeznek. Ezek a webes szolgáltatások létrehozását olyan könnyűvé teszik, mint egy ikon áthelyezése.

A Novell exteNd 5 kiemelkedik a webes szolgáltatások kínálatából az alkalmazásszerverek széles választékának többplatformos támogatásával – beleértve a WebSphere, WebLogic, Tomcat szervereket és a Novell saját díjnyertes exteNd alkalmazásszerverét – valamint a biztonságos személyazonosság-kezelési technológiák integrációjával.

A Novell exteNd 5 újdonságai

Az exteNd csomag legfrissebb verziója forradalmi megközelítést mutat be a webes alkalmazások kiépítésében – egy minden munkafolyamatot lefedő vizuális környezetet, mely a szolgáltatás központú alkalmazásfejlesztést bevonja az informatika főáramába. Ezekkel a vizuális fejlesztőeszközökkel és a fogd és vidd módszer használatával az alkalmazásfejlesztők korábbi rendszereket alakíthatnak át webes szolgáltatásokká, hozzáigazíthatják azokat az üzleti folyamatokhoz, és interaktív portálokat hozhatnak létre egyetlen sor kód leírása nélkül.

A Novell exteNd 5 egy új egységes telepítőt is tartalmaz, amellyel az egész csomag kevesebb mint egy óra alatt telepíthető – így az ügyfelek gyorsan elvégezhetik a rendszer bevezetését. A NetWare, Windows, Solaris, HP-UX és AIX mellett újonnan bemutatott Linux támogatással az exteNd 5 platformtámogatása a legjobb a piacon. Emellett a csomag az ügyfelek számára lehetővé teszi az ipari szabványok sokaságának kihasználását, beleértve az XForms űrlapokat, amelyek a weblapok és űrlapok létrehozásának folyamatát egyszerűsítik; a JSR 168 specifikációt, amely lehetővé teszi a különböző szállítóktól származó webes portál komponensek – portletek – együttműködését; és a LDAP-hez készült XLDAP alapú webes szolgáltatáscsatolók használatát. Az itt felsorolt és további nyílt szabványok támogatása segíti a felhasználókat technológiai befektetéseik maximális kihasználásában, és elkerülhetővé teszi „bezáródást” az egyes szállítók termékkörébe.

A Novell várhatóan október elejétől kezdődően megjelenteti a nyilvános béta verziót is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle