Connect with us

technokrata

A Borland bevezeti C++BuilderX és Enterprise Studio for C++ termékeket

Laptop

A Borland bevezeti C++BuilderX és Enterprise Studio for C++ termékeket

Az első többplatformos, többfordítós C++ fejlesztői környezet és alkalmazás-életciklus menedzsment csomag célja, hogy segítsen a modern kor vállalatainak a C++ fejlesztés előrevitelében.

A Borland bejelentette a Borland C++BuilderX, egy új integrált C++ fejlesztői környezet (IDE, integrated development environment), és a Borland Enterprise Studio for C++, az első technológia-független alkalmazás-életciklus menedzsment csomag megjelenését, amelyek a modern kor C++ programnyelven történő, egyre bonyolultabb alkalmazásfejlesztését célozzák meg. Az IDC elemző és kutató vállalat szerint a C és C++ szakemberek egészen 2005-ig a fejlesztők legnagyobb csoportját fogják képezni.

“A C++BuilderX a C és C++ megoldások 15 éves gyakorlatán felül több mint két évnyi újult erővel végzett kutatási és fejlesztési munkát tudhat maga mögött, amelynek középpontjában a teljes C++ piac fejlesztési képességgel történő ellátása áll” – mondta J. P. LeBlanc, a Borland mobil és C++ megoldásainak alelnöke és igazgatója. “Célunk, hogy a szervezetek modernizációját úgy célozzuk meg, hogy a C++ fejlesztést új korszakba visszük. A szabvány alapú C++ alkalmazás-életciklus menedzsment áll munkánk középpontjában, és rendkívüli figyelmet szentelünk a többplatformos és többfordítós támogatásra is.”

A C++ iparág fő trendjeinek és érzékeny pontjainak középpontba helyezése

Mind a C++BuilderX, mind a Borland Enterprise Studio for C++ hat fontos trendet / érzékeny pontot helyez a középpontba a C++ nyelvet használó szervezetek vonatkozásában:

– a C++ folyamatos használata méretezhető és nagyteljesítményű, teljesítményközpontú számítástechnikához kapcsolódó alkalmazások készítése során
– a többplatformos támogatás iránti kereslet, miközben az alkalmazások folyamatosan a UNIX irányából a Linux felé mozognak
– több millió sornyi régi C++ kód támogatási és karbantartási követelményei
– a C++ nyelvet használó mobil és beágyazott eszközközpontú számítástechnika térnyerése
– a meglévő C++ környezetek kompatibilitás-hiányából adódó széleskörű kereslet a C++ fordítók ANSI/ISO megfelelőssége iránt
– több fordító és hibakereső menedzsmentjének igénye több platformon

A C++ fejlesztés új korszakának fejlődése

A Borland tizenöt éve játszik úttörő szerepet a C és C++ fejlesztés területén, többek között a közelmúltban továbbfejlesztett C++ programozói környezettel, amelyet először 1991-ben adtak ki. Az új C++BuilderX első ízben kínál UNIX támogatást a VisiBroker CORBA IDE integrációjával. Ezen felül az új céltudatossággal kifejlesztett, következetes IDE kínálatával, amelynek alapját a Borland JBuilder által is használt, kipróbált vállalati IDE keretrendszer képezi, friss, szabvány alapú, keresztplatformos megközelítést alkalmaz a tisztán C++ nyelven történő programozás területén. Az egységes XML projektformátum egyetlen felhasználói felület alkalmazásával minimalizálja a több fordító és hibakereső kezeléséből eredő bonyolultságot. A fejlett hibakereső képességekkel együtt ez lerövidíti az alkalmazások új platformokra történő portolásának időigényét.

A C++BuilderX az új Borland 100% ANSI/ISO C++ és C99 szerinti megfelelősségű fordító észrevehetően megkönnyíti a platformok közötti portolhatóságot, a C++ platform fejlesztői keretrendszere pedig lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy olyan keresztplatformos alkalmazásokat készítsenek vizuális eszközök segítségével, amelyeknek nincs szüksége fordítói kiterjesztésekre. A C++BuilderX kibővített támogatást kínál a mobil és beágyazott számítástechnika területén, további integrációt kínál a Borland C++ fordítókkal, és támogatja az egyéb széles körben használt szabvány alapú C++ fordítókat, mint a GCC, Intel, Metrowerks, Microsoft Visual C++ és Sun Forte C++.

Az Enterprise Studio for C++BuilderX a vállalati alkalmazások egyre növekvő bonyolultsági szintjét célozza meg, és első ízben kínál olyan technológiafüggetlen alkalmazás-életciklus menedzsment (ALM, Application Lifecycle Management) magoldást, amely átöleli a C++ alkalmazásfejlesztés meghatározási, tervezési, fejlesztési, tesztelési, üzembehelyezési és menedzsment fázisait, lehetővé téve az üzleti igények és a szoftver képességeinek összehangolását. Fontos, hogy az Enterprise Studio for C++BuilderX az új Borland Together Edition for C++BuilderX, terméket is tartalmazza, így lehetővé teszi a C++BuilderX fejlesztők számára, hogy a projektek sikerét a bonyolult projektek egyidejű létrehozásával és a fejlesztési folyamatban résztvevő összes fél felé kialakított, UML alapú modellek részletes tervrajzaival támogatott vizuális kommunikációjával növeljék meg.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek