Connect with us

Hirdetés

technokrata

Java Systems: a vállalati szoftverek világának gyökeresen új megközelítése

Laptop

Java Systems: a vállalati szoftverek világának gyökeresen új megközelítése

Leegyszerűsített licencelés, hat különböző, nyílt, biztonságos és igen kedvező árú szoftverrendszer a Sun Microsystems-től.

A Sun Microsystems „Network Computing 03” harmadik negyedéves termékbejelentéseinek keretében bemutatta a Sun Java Systemnévre keresztelt rendszerét, amely új szemlélet a költségek és a kockázat csökkentése érdekében a hálózati informatika szoftvereinek világában. A Sun Java System részeként a Sun hat új, nyílt, alacsony költségű és biztonságos szoftverrendszerbe tömöríti teljes szoftverkínálatát, ahol minden rendszer áttörést jelent az ár, a biztonság és az interoperabilitás szempontjából.

A hat új, Java márkanévvel ellátott, teljesen integrált rendszer platformot jelent a szerver, az asztali, a fejlesztői, az operátori és hamarosan a mobil, valamint a JAVA kártyás rendszerek számára.

A hat új Java System

Sun Java Enterprise System, vállalati infrastruktúra szoftverek konszolidált rendszere, amely az összes költséget, azaz a szoftverlicenc, a support, az üzemeltetés, a konzultáció és az oktatás árát is figyelembe véve, alkalmazottanként évente 100 dollárba kerül egy vállalat számára. A teljes integrált rendszerre egy időben jelennek meg a frissítések és az új szoftververziók, amely jelentősen leegyszerűsíti és kiszámíthatóvá teszi a vállalati szoftverrendszerek működtetését. A Sun Java Enterprise System 10 jelentősen megújított elemet tartalmaz, amelyek lefedik a vállalati middleware platform egészét, beleértve a hálózati azonosság-kezelőt, a kommunikációs platformot, a Java System Application Servert (korábban Sun ONE Application Server) vagy a Java System Portal Servert stb.
Sun Java Desktop System, korábbi projekt-nevén Mad Hatter, az irodai szoftverhasználatban a jelenleg használt, igen elterjedt szoftverekkel szemben valódi alternatívát jelentő, biztonságos, vírusokra rezisztens és más rendszerekkel kiválóan együttműködő szoftvercsalád, amely tartalmazza a StarOffice 7 irodai programcsomagot, egy Mozilla böngészőt, egy teljes értékű, szintén nyílt forráskódon alapuló levelező és naptárprogramot, a RealONE és Macromedia Flash lejátszókat. Mindez gépenként 100 dollárért lesz kapható, a Sun Java Enterprise System használatát választó vásárlók számára pedig csupán 50 dollárért vásárolható meg. A Sun Java Desktop System elsőként kínál valódi választási lehetőséget arra, hogy a személyi számítógépekre és munkaállomásokra kedvező áron elérhető operációs rendszer és irodai alkalmazáscsomag kerüljön, mivel az új szoftvercsomag a hagyományos asztali rendszerekhez képest igen jelentős megtakarítást jelent.
Sun Java Studio Enterprise: A Sun bejelentette a Sun Java Stúdió nevű átfogó fejlesztőeszköz-készletet a Sun Java Enterprise Systemhez, amely egy integrált fejlesztői környezetből (IDE), kapcsolófelület-készítőkből (connector builders), programmodulokból (plug-in), és a teljes Java Enterprise System futásidejű környezetből áll.
– Az N1 egy következő generációs operátor-platform, amely virtualizációs és erőforráskiosztási szolgáltatásokat biztosít a tárolóeszközökhöz, szerverekhez és blade szerverekhez, mostantól pedig – az új megosztott szolgáltatások, valamint az egy gombnyomásos telepítést végző N1 CenterRun 4.0 bemutatásával – alkalmazásokhoz is.

– A Sun két további rendszer tervezését is bejelentette:
A Sun Java Mobility System integrált platformot kínál különféle szolgáltatásokhoz a piacon ma jelenlévő több mint 200 millió javás mobileszközre – telefonokra, PDA-kra és más hordozható eszközökre.
A Sun Java Card System pedig egy teljes azonosítási platform, amelynek feladata, hogy személyi hitelesítési szolgáltatásokat nyújtson a biztonságos elektronikus kereskedelem és szolgáltatások érdekében a világon ma üzemelő mintegy 500 millió Java Card felhasználóinak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés