Connect with us

technokrata

IBM DB2 a gyakorlatban – Polygon workshop és szakmai nap

Laptop

IBM DB2 a gyakorlatban – Polygon workshop és szakmai nap

A piacvezető IBM DB2 multimédiás, webes használatra alkalmas adatbázis legfontosabb tulajdonságai, hogy méretezhető a teljesítménye, egyidejűleg több folyamatot tud kezelni, nagy a rendelkezésre állása, több platformon is használható, jól felügyelhető, könnyű a bevezetése és számos szabványt támogat.

Az IBM Magyarországi Kft. és a Polygon Informatikai Kft. szeptember 10-én workshopot szervezett, amelyet a következő napon egy szakmai konferencia követett a Hilton Westend hotelben. A korábbi évek hagyományaihoz híven a két rendezvény a Polygon Kft. IBM rendszereket, megoldásokat üzemeltető ügyfeleihez, kollégáihoz szólt. A workshop alkalmával lehetőség nyílt arra, hogy a résztvevők Paul Zikopoulos-tól, az IBM DB2 fejlesztő laboratóriumának munkatársától választ kapjanak egyedi kérdéseikre. Az IBM vezető DB2 szakértője kifejezetten erre az alkalomra utazott Magyarországra az AVNET Magyarország, az IBM legnagyobb, szoftver és hardver termékeket forgalmazó disztribútorának meghívására.

A témakínálat fókuszában az idén a korszerű, platform független alkalmazások fejlesztéséhez ajánlott IBM DB2 adatbázis-kezelő és a professzionális alkalmazási felületek kialakításának a Polygon által fejlesztett legújabb eredményei állnak. Ez a szokatlan témaválasztás jelzi, hogy a korábbi, platformépítési- és szolgáltatási irány mellett a cég több év alatt létrehozta fejlesztői műhelyét, amelynek tevékenységét szintén bemutatta a rendezvényen

A piacvezető IBM DB2 multimédiás, webes használatra alkalmas adatbázis legfontosabb tulajdonságai, hogy méretezhető a teljesítménye, egyidejűleg több folyamatot tud kezelni, nagy a rendelkezésre állása, több platformon is használható, jól felügyelhető, könnyű a bevezetése és számos szabványt támogat. A DB2 kiválóan alkalmazható tranzakció-feldolgozó- és üzleti intelligencia alkalmazások környezetében egyaránt.

A DB2 nemcsak a hagyományos adatokat támogatja, hanem a szöveges, hangos, mozgóképes, sőt a térbeli és az idősorozati adatokat is. A DB2 termékcsalád egyes elemei a palmtopoktól a legnagyobb osztott rendszerekig megbízható adatkezelési megoldást nyújtanak támogatva többek között a Windows NT/2000, OS/2, Linux, AIX, HP-UX, Solaris, NUMA-Q platformokat.

Az egyes felhasználási területekre több különböző úgynevezett edition alkalmazható. A mobil eszközökre fejlesztett satellite edition, a hálózat nélküli felhasználásra alkalmazható personal edition, a kisebb munkacsoportok kiszolgálására optimalizált workgroup edition mellett nagyobb felhasználószámú rendszerek támogatására alkalmas enterprise edition, valamint a legnagyobb összetett rendszerek esetén használható enterprise extended edition közül minden adatkezelési igényhez megtalálható az optimális megoldás.

A bemutatott megoldásokat igyekeztek a közönséghez kézzelfogható közelségbe hozni. A Polygon Kft. szakemberei az új funkciók ismertetésén túl beszámoltak az installálás és az üzemeltetés során szerzett tapasztalatokról és az eddig megfigyelt teljesítményadatokról is. Bár a referenciáink elsősorban az iSeries platformon valósultak meg eddig, a hangsúly azon van, hogy a kész alkalmazások minél szabadabb, megszorításoktól független környezetben működhessenek – az IBM eServer fejlesztési koncepciójának megfelelően.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák