Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csepeli György politikai államtitkár a Szabadfogású Számítógép verseny meghirdetésén

Laptop

Csepeli György politikai államtitkár a Szabadfogású Számítógép verseny meghirdetésén

A Magyarországon első alkalommal megrendezésre kerülő, 19 év alatti fiataloknak szóló kreatív számítógépes verseny fő támogatója az Informatikai és Hírközlési Minisztérium.

2003. szeptember 15-én, hétfőn Csepeli György, az IHM politikai államtitkára részt vett a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány által szervezett Szabadfogású Számítógép versenyt meghirdető sajtótájékoztatón. A Magyarországon első alkalommal megrendezésre kerülő, 19 év alatti fiataloknak szóló kreatív számítógépes verseny fő támogatója az Informatikai és Hírközlési Minisztérium.

A Szabadfogású Számítógép című verseny az informatika iránt fogékony, 19 év alatti fiataloknak szól. A versenyen minden számítógéppel készített pályamű esélyes lehet, így például játékok, animációk, portálok, honlapok, szoftverek vagy akár robotok. Az alkotások leadási határideje 2003. november 3. 24:00 óra. A verseny győztesei értékes nyereményeket vehetnek át. A versennyel kapcsolatos információk (pályázati feltételek, nevezési lap) megtalálhatóak a verseny honlapján.

A Magyarországon első alkalommal megrendezésre kerülő verseny ötlete Ausztriából származik. A C3 egyik partnerintézménye, a linzi Ars Electronica Központ már hatodik éve rendezi meg sikeresen a Cybergeneration U19 rendezvényét hasonló korosztálynak, melynek tapasztalatai alapul szolgálnak a hazai megmérettetéshez is.

A beadott pályaműveket informatikai szakemberekből, pedagógusokból és művészekből álló zsűri értékeli. A verseny támogatóinak köszönhetően a versenyzők rendkívül értékes díjakat nyerhetnek: ösztöndíjat, informatikai eszközöket és szélessávú Internet előfizetést. A zsűri a kiemelkedő teljesítményeket korosztályonként is díjazza. A díjnyertes munkák egy nagyszabású rendezvény keretében a Millenáris Parkban kerülnek bemutatásra.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés