Connect with us

technokrata

Új backup rendszer a mobil adatok biztonságáért

Laptop

Új backup rendszer a mobil adatok biztonságáért

A Sony és a Computer Associates összefogásával egy olyan új, biztonsági másolatokat készítő és kezelő rendszer született meg, mely automatikus működése révén leveszi az ezirányú terheket a felhasználók válláról.

A dél-koreai és az amerikai cég együttműködésének eredményeként a notebook tulajdonosok egy olyan megoldást kaphatnak, melynek révén automatizálttá válik a hordozható számítógépen tárolt fontos adatok és dokumentumok biztonsági mentése. Ezáltal nemcsak egyszerűbbé, de hatékonyabbá is válnak a backup műveletek.

A StorStation Laptop Data Protection rendszer két fő tényezőre bontható: a Sony 720 GB-os StorStation FSV-M5 szerverére és a Computer Associates Mobile Backup szoftverére. Maga a megoldás minden alkalommal, amikor a noteszgép rácsatlakozik a hálózatra, beavatkozás nélkül képes elmenteni a szükséges információkat egy központi szerverre. Képes ugyanis a TCP/IP kapcsolat ellenőrzésére, amikor egy dolgozó becsatlakozik a cég hálózatába egy (Windows-os) noteszgéppel. Ezek után automatikusan lezajlik a backup folyamat, melynek során az adatok a Sony szerverén tárolódnak el. A két cég képviselőnek elmondása szerint ugyanez végrehajtható irodai, asztali PC-kkel is.

Steve Baker, a Sony üzleti tárolóeszközök részlegének ügyvezetője a következőképp nyilatkozott: ˝A mobil [számítógéppel rendelkező] felhasználók vannak a leginkább kitéve annak a veszélynek, hogy gépük megsérül, elvesztik vagy ellopják. Ugyanakkor ez a réteg az egyik leggondatlanabb a gyakori adatmentések tekintetében.˝

Az Egyesült Államokban októberben jelenik majd meg a két cég közös megoldása (de később más országokban is elérhetővé teszik), pontos árat nem közöltek. Azt azonban tudni lehet, hogy körülbelül 10 ezer dollárba fog kerülni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák