Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb fegyver a webes reklámok elleni harcban

Laptop

Újabb fegyver a webes reklámok elleni harcban

Csak napokkal azután, hogy egy amerikai bíróság kimondta, a felpattanó reklámok jogszerűek, új program jelent meg, ami ezek (és a többi hasonló kellemetlenkedő) eltávolítására hivatott.

Az Intermute nevű, USA-beli cég bemutatta SpySubtract szoftverét, amely képes a PC-t átnézni adware és spyware után, illetve el is távolítja az általa megtaláltakat a rendszerből. A vállalat alkalmazása különös figyelmet szentel a Gator jelentette veszély kiszűrésére (ez az egyik legismertebb olyan program, ami feltelepítése után felpattanó reklámokkal keseríti meg az internetező életét).

Természetesen nemcsak a Gator jelent veszélyt (példának érdemes megemlíteni a BearShare-t, a Kazaa-t vagy a DivX-et, melynek bizonyos változatait csak a Gator telepítése után lehet használni), ám az ez egyik legismertebb mind közül. A SpySubtract ezért hordozza magában az úgynevezett Gator Slayer funkciót, mely minden egyes alkalommal automatikusan eltávolítja a szoftvert, amikor az letöltésre kerül. Ezen felül több mint ötezer egyéb spyware-rel szemben képes felvenni a harcot az Intermute alkalmazása.

Két változatban érhető el a szoftver: a fizetős verzió 30 dollárba kerül, míg az ingyenes SpySubtract bárki számára letölthető. Hasonló szegmentálódás látható a cég másik ismert termékénél, az AdSubtractnál, mely a webhelyek reklámjainak (popup, banner stb.) eltüntetése végett született meg. Mindkét program ingyenes verziója letölthető a Terminal Download rovatából.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés