Connect with us

technokrata

Tovább késik a Centrino frissítése

Laptop

Tovább késik a Centrino frissítése

Az Intel tavasszal bemutatkozott mobiltechnológiájának frissítése a vezetékmentes hálózati kapcsolat fejlesztésének késedelmei miatt ismét csúszásra vannak kárhoztatva.

Maga a Centrino három részből tevődik össze: a korábban Banias kódnevre hallgató Pentium M processzorból (melynek Dothan változata hamarosan kapható lesz), az alaplapi chipkészletből és a vezetékmentes hálózati csatlakozást (802.11b) biztosító technológiából. Szerdán azonban azt közölték a chipgyártó szóvivői, hogy a Centrino Wi-Fi részének fejlesztése tovább késik, ezért az egész projekt tovább csúszik, az eredeti ütemtervhez képest (ez azt jelenti, hogy még több hetet kell várni a bejelentésre).

A tervek szerint a korábbi, csak 802.11b szabványt felváltaná a 802.11a/802.11b változat. Ennek megjelenését legelőször az év első felére prognosztizálták, majd később a harmadik negyed elejére tették; a legújabb információk szerint azonban csak 2003 utolsó negyedévének elejére várható a piacra kerülés. Dan Francisco, az Intel egyik szóvivője az újabb késlekedést azzal indokolta, hogy még nem végeztek a Wi-Fi tesztelési fázisával, és amíg ez a folyamat nem ér véget, addig az egész projekt áll.

A bejelentést ugyanakkor a rivális chipgyártók bizonyára megkönnyebbüléssel fogadták, mivel sokan azt jósolták, hogy az Intel erőltetett fejlesztése a piacon megkereshető vékony profitot teljesen el fogja tüntetni. Aggódásuk nem meglepő: korábban az Intel vált az Ethernet chipek legnagyobb szállítójává azzal, hogy alaplapjaira ültette ezeket a lapkákat, s most ugyanezt próbálja elérni a Wi-Fi chipek mobil CPU-kkal való kombinálásával. ˝Az Intel jó munkát képes végezni processzoraival, de úgy tűnik, egy új piacra való betörés nehézkesnek bizonyult számára.˝ – vélekedett Will Strauss, a Forward Concepts egy elemzője.

Az Intel további, hasonló fejlesztései – a jelentések szerint – rendben zajlanak. A további Wi-Fi eszközök annak rendje és módja szerint fognak megjelenni: a 802.11b/802.11g az év végére, a 802.11a/802.11b/802.11g pedig a jövő év első felében debütál majd.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle