Connect with us

technokrata

Novell – tovább bővülő lehetőségek a nyílt platformokra épülő informatikában

Laptop

Novell – tovább bővülő lehetőségek a nyílt platformokra épülő informatikában

A Novell az évente megrendezett BrainShare Europe konferencia keretében új megoldások sorát mutatta be, melyek segítségével kihasználhatók a nyílt platformokra épülő számítástechnika előnyei, új módszereket kínálva a szervezetek számára az üzleti folyamatok többplatformos, például Linux környezetben történő felépítéséhez, bevezetéséhez, biztonságossá tételéhez és kezeléséhez.

A Novell elérhetővé tette bétatesztelésre a Novell Nterprise Linux Services szolgáltatáscsomagot, egy file-, nyomtató-, üzenetkezelő-, címtár- és felügyeleti szolgáltatásokat tartalmazó integrált csomagot, mely a Linux platformra készült. A Novell bejelentette a Novell Nterprise Branch Office 2 béta verziójának elérhetőségét is, mely egy több platformmal is kompatibilis szoftvereszköz a telephelyek és fiókirodák teljes körű hálózati szolgáltatásokkal történő biztonságos és olcsó, helyi informatikus csapat nélküli ellátásához. A Novell új megoldásokat jelentetett meg a biztonságos webes szolgáltatások területén is, kezdve a Novell exteNd 5 teljes J2EE fejlesztő- és futtatórendszer hamarosan megjelenő béta verziójával, mely a meglévő üzleti folyamatokat gyorsan és biztonságosan változtatja webes szolgáltatásokká. A Novell SecureLogin 3.5, egy frissített személyazonosság-kezelési megoldás, mely az egypontos bejelentkezés megvalósítását teszi lehetővé több platformon és a weben, így az ügyfelek számára új lehetőségeket kínál a biztonság növelésére és a szerteágazó hálózatok kezelésére.

A Novell körvonalazta azt a döntését is, hogy független hardver- és szoftverfejlesztő partnerei is részt vehetnek a PartnerNet programban, akik így kapcsolódhatnak a Novell értékesítő, integrátor és képzési partnereiből álló rendszerhez, és hatékonyabban támogathatják a Novell széles körű partnerrendszerét. A platformok és fejlesztő környezetek szabvány alapú megközelítése, és a Novell erős jelenléte a nyílt forráskód közösségben a Ximian nemrégiben történt felvásárlásával egyre vonzóbbá teszi a céget a fejlesztők számára.

„A Novell nemrég szerepelt a hírekben új Linux stratégiája és a Ximian felvásárlása kapcsán. Ezek fontos lépések voltak azon törekvésünk megvalósításában, melynek célja üzleti megoldások biztosítása a piac összes vezető platformjára. A mai bejelentések az bizonyítják, hogy mérnökeink keményen dolgoztak azért, hogy az elkötelezettség valósággá váljon.” – monda Jack Messman, a Novell elnöke és ügyvezetője.

A 13. alkalommal megrendezett BrainShare Europe esemény mintegy 1200 résztvevőt vonz a Novell legnagyobb vásárlói és partnerei köréből, Európa, Közel-kelet és Afrika területéről. Az egy hetes rendezvény a Novell és partnerei megoldásai köré épülő műszaki és üzleti szekciókból áll.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle