Connect with us

Hirdetés

technokrata

Graphisoft-Synergis: stratégiai szövetség az amerikai Honvédelmi Minisztériumért

Laptop

Graphisoft-Synergis: stratégiai szövetség az amerikai Honvédelmi Minisztériumért

A Graphisoft és a Synergis stratégiai szövetsége az amerikai Parti Őrségnek szállítandó vizualizációs és adatkezelő megoldás fejlesztésére: az amerikai Honvédelmi Minisztérium a Graphisoft ArchiCAD és a Synergis Adept szoftvereit használja Regionális Stratégiai Tervéhez.

A Graphisoft, a Virtuális Épület koncepció fejlesztője, valamint a Synergis Technologies, Inc., a Synergis Adept, vezető műszaki adatkezelő megoldás fejlesztője, az épületadatokat vizualizáló, integráló és kezelő komplett rendszert hoznak létre közös ügyfeleik számára. Az ügyfélkör intézményei közé tartozik az amerikai Parti Őrség Építésügyi Hivatala, a Honvédelmi Minisztérium egyik részlege. A hivatal Regionális Stratégiai Tervezési (Regional Strategic Planning – RSP) koncepcióját a két vállalat által fejlesztendő interoperábilis rendszer bevonásával kívánja megvalósítani. E koncepció a stratégiai tervezés és a taktikai programok végrehajtását integrálva szakítani kíván a hagyományos tervezési módszerekkel.

„Szükségünk volt egy olyan eszközre, amely az ArchiCAD Virtuális Épület információanyagát átviszi saját dokumentumkezelési folyamatunkba” – mondta Jack Dempsey, az amerikai Parti Őrség Építésügyi Hivatalának parancsnokhelyettese. „Az ArchiCAD generálja és tárolja a legfontosabb épületinformációkat, az Adept segítségével pedig ezeket az adatokat integrálhatjuk a döntéshozatalba a regionális stratégiai tervezés során. Ez a két vállalat olyan bevált technológiákat kínál, amelyek kiválóan tudnak együttműködni.”

Az amerikai Parti Őrség Építéstechnológiai Központja 1998 óta használja a Synergis Adeptet. A hivatal kibővíti tevékenységét a lokális adatkezelés szintjéről az egész intézményt átfogó komplett rendszerre, amely számos földrajzi régió dokumentumait képes kezelni. A Parti Őrség a közelmúltban az ArchiCAD-et választotta RSP programjának fő, modellalapú tervezőrendszeréül. Jelenleg a Graphisoft ArchiCAD-et térinformációs adatbázisok felállításához, az RSP létesítmények 3D-s modellezéséhez, főként pedig a létesítmények teljes életciklusának menedzseléséhez szükséges 3D-s adatbázisok létrehozására használják. Az Adept a CAD-fájlok, az ArchiCAD modellek, valamint a hozzájuk kapcsolódó specifikációk és szerződések kezelését, nyomon követését és hozzáférését teszi lehetővé.

Az ArchiCAD és az Adept integrációjának fejlesztését a Graphisoft baltimore-i partnere, az AEC Information Systems segítségével végzi, amely egyben a vállalat képviseletében a Parti Őrség vezető tanácsadója, és egyúttal az automatizált épületszimuláció, -dokumentáció és –vizualizáció szakértője. A Graphisoft továbbá a projekt koordinálásában és a szakmai támogatásban is segítséget nyújt viszonteladóinak és ügyfeleinek.

„Együttműködésünk célja a Graphisofttal, hogy a különböző intézmények építészei és tervező szakemberei számára lehetővé tegyük az épületadatok kezelését és használatát a létesítmény teljes élettartamán keresztül, az összes érintett érdekeit figyelembe véve” – mondta David Sharp, a Synergis Technologies elnök-vezérigazgatója. „Az ArchiCAD a Virtuális Épületmodell létrehozásának igen fejlett és bevált technológiája, amely a Synergis elkötelezettségét kiterjeszti a tervező- és építőipari piacra is.”

„Az olyan közös ügyfelek esetében, mint az amerikai Parti Őrség, egyértelmű volt, hogy a Synergis-szel kötött szövetséggel tovább növelhetjük azt az értéket, amit az ArchiCAD felhasználóinknak már eleve nyújt ” – mondta Al Moulton, a Graphisoft US elnöke. „Örülünk a közös munkának a Synergis-szel, és hogy az ArchiCAD Virtuális Épületmodelljén keresztül az Adepthez is hozzáférést biztosíthatunk felhasználóinknak.”



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés