Connect with us

technokrata

Felfrissített webfejlesztési eszközök a Macromedia-tól

Laptop

Felfrissített webfejlesztési eszközök a Macromedia-tól

A Macromedia kedden útjára bocsátotta webdesing eszközének, a Flash MX-nek a legújabb változatát, mellyel még több fejlesztőt szeretne megnyerni magának.

A Flash MX 2004 Professional változata a Microsoft Visual Basic fejlesztőkörnyezetére hasonlító, űrlapalapú felülettel rendelkezik, szemben a hagyományos verzióval, mely a már régóta Flash-fejlesztéssel foglalkozók számára ismert interfészt propagálja. A szoftver további jellemzői: új CSS eszközök, integráció a Word és az Excel alkalmazásokkal, illetve egy olyan új eszköz megjelenése, mely egyszerűbbé teszi a weblap kinézetének egységesítését (az internetezők így ugyanazt látják, bármely ismertebb böngészővel is nézik majd az oldalt).

Ezen felül új Dreamweavert is kapnak a felhasználók; az MX 2004-es változat továbbra is a webdesignerek kedvében igyekszik járni. Megújul a Macromedia grafikai design eszközöket tartalmazó készlete, a Fireworks MX 2004 is. Ennek értelmében a Studio MX 2004 is a felfrissülés jegyében érhető el> a szoftver magában foglalja a Flash-t, a Dreamweavert, a Fireworks-öt és még más alkalmazásokat is.

Ezzel együtt az augusztusban beindított Flash Player bétateszt is véget ért, így a hetes változat már letölthető a cég weboldaláról. Ez – a fejlesztők szerint – a korábbi verziókhoz képest nagyobb teljesítményt ígér a webalkalmazások terén, illetve a videókat is gyorsabban fogja tudni megjeleníteni.

Egy szöveges kezelői felülettel rendelkező Flash-fejleszőeszközön is dolgozik az amerikai cég, mely jelenleg a Royale kódnevet viseli. Ezt elsősorban azon embereknek szánja, akik eddig a Java-val való munkát szokták meg – így a fejlesztés menete sokban nem változik meg számukra, ha áttérnek majd a Royale-ra.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek