Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ultravékony noteszgép a Sharptól

Laptop

Ultravékony noteszgép a Sharptól

Vezetékmentes kapcsolatra képes, alacsony energiaigényű Athlon XP-M processzorral felszerelt notebookot mutatott be a távol-keleti gyártó.

A japán elektronikai gigász, a Sharp az Egyesült Államokban új ultravékony noteszgépet (Actius AV18P név alatt) bocsátott útjára. Mivel a cég nem rendelkezik nagy részesedéssel az USA piacán, ezért elsősorban notebookjainak különlegességével igyekszik felhívni magára a figyelmet. Ennek egyik eszköze a vékony kivitel (a vállalat szerint kategóriájának egyik legkisebb vastagságával rendelkezik az Actius AV18P) és a kicsiny tömeg, a másik a jelenlegi Centrino-mániás időkben az AMD Athlon XP-M (alacsony energiaigényű) processzorának alkalmazása. Ezen felül plusz szolgáltatás a Sharp saját fejlesztésű, optimalizált DVD-író szoftverének előre telepítettsége (bár lehetőség van az InterVideo WinDVD programját is használni, kinek melyik a szimpatikusabb).

Nézzük a technikai adatokat! A CPU-ról már szóltunk; operatív tárának kapacitása 256 MB. Háttértára egy 40 GB-os merevlemez, optikai meghajtója pedig egy CD-k és DVD-k írására egyaránt képes kombó drive. Operációs rendszereként egy Windows XP Professional változatot kap a vásárló a noteszgéppel együtt. A 802.11b vezetékmentes hálózati hozzáféréssel is ellátott kis eszköz ára 1450 dollár.

Fizikai paraméterek

Méret: 28×23,5×2,5 cm
Tömeg: 1,8 kg



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés