Connect with us

technokrata

Új objektívek és közgyűrűk a Canontól

Laptop

Új objektívek és közgyűrűk a Canontól

A Canon a közelmúltban két új objektívet és két új közgyűrűt mutatott be.

Az új EF55 200mm f/4.5 5.6 II USM jelű teleobjektív minden EOS sorozatú fényképezőgépre csatlakoztatható, míg az EF-S 18 55mm f/3,5 5,6 zoom objektívet kifejezetten az augusztus 20-án bejelentett új EOS 300D fényképezőgéphez tervezték, ezért az objektív nem kerül külön forgalomba, csak az EOS 300D fényképezőgéppel együtt vásárolható meg.

Digitális fotózáshoz is tökéletes
Az EF55 200 f/4.5 5.6 II USM és az EF-S 18 55mm f/3.5 5.6 objektívek bevonatának optimalizálása révén a Canon mérnökei hatékonyan csökkentették a becsillanás és a szellemkép-képződés esélyét, amely a digitális fényképezőgépeknél gyakrabban fordul elő, mint filmes társaiknál. A bevonat csökkenti a visszaverődést a lencse hátsó részéről, és éles, torzulásmentes képet biztosít. A Canon szigorú környezetvédelmi filozófiájának megfelelően mindkét optika kizárólag ólommentes üveget tartalmaz.

Canon EF55-200 f/4.5–5.6 II USM objektív a digitális fotózáshoz
A könnyű, kompakt, piacképes áron megvásárolható EF55 200mm f/4.5 5.6 II USM zoomos teleobjektív együttműködik minden EOS sorozatú fényképezőgéppel, speciális bevonata pedig különösen a digitális fotózásra teszi alkalmassá. Gyújtótávolsága miatt tökéletes kiegészítő optikául szolgálhat azoknak az EOS 300D tulajdonosoknak, akik már használják az új EF S 18 55 f/3.5 5.6 zoomos objektívet.
˝Számos EOS 300D-vel dolgozó fotós fogja használni az EF-S 18 55mm objektívet˝ – hangsúlyozta a bejelentéskor Hiroshi Komatsuzaki, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. ˝Az EF55 200 f/4.5 5.6 II USM optikával együtt a kisfilmes formátum 29 mm-es nagylátószögétől a 320 mm-es teléig valamennyi fényképezési helyzetre felkészítik a fotósokat, akiknek a jövőben mindössze két objektívre van szükségük.˝

Kivételesen gyors automatikus élességállítás USM-mel
A Canon csendes Ultra Sonic Motor (USM) technológiája és továbbfejlesztett elektromos áramkörei az objektív automatikus élességállítási képességét még az elődhöz, az EF55-200 f/4.5-5.6 USM-hez képest is gyorsabbá teszik. Az objektív működési karakterisztikáját a legújabb EOS rendszerű gépekhez igazították, hogy a maximumot hozhassák ki az objektívből. A hagyományos, elektromágneses konverziós elven működő motorokkal ellentétben a Canon USM technológia ultrahangos rezgések felhasználásával biztosítja az automatikus élességállításhoz szükséges forgatóerőt. Ezáltal gyorsabb, pontosabb és gyakorlatilag hangtalan élességállítás érhető el.

Precíz optikával a kiváló képminőségért
A kiváló minőség érdekében az objektívet úgy alakították ki, hogy az aszférikus lencsetagok a teljes zoom-tartományban jelentősen csökkentsék az esetleges képtorzulásokat. A többi EF objektívhez hasonlóan a blendeműködés itt is EMD (elektromágneses diafragma) megoldású, ami gyors, csendes és precíz vezérlést biztosít.

EF-S 18 55mm f/3,5 5,6 zoom objektív az EOS 300D fényképezőgéphez
Az EF-S objektívet kifejezetten az augusztus 20-án bejelentett új EOS 300D fényképezőgéphez tervezték, az objektív nem kerül külön forgalomba, és csak az EOS 300D fényképezőgéppel együtt vásárolható meg. Az EOS 300D fényképezőgép APS-C méretű érzékelővel rendelkezik, amely a 35 mm-es filmes formátumhoz képest 1,6-szeresére növeli az objektív gyújtótávolságát. A Canon célja az volt, hogy az EOS 300D felhasználóinak is biztosítsa a 35 mm-es filmes EOS gépeknél oly népszerű 28 90 mm-es zoom-tartományt. Ezért lett az új objektív gyújtótávolsága 18-55 mm, ami megfelel a kisfilmes gépek 29-88 mm-es tartományának.
Az EOS 300D érzékelőjének kompakt mérete lehetővé tette, hogy a tükör is kisebb legyen, így az objektív hátsó oldala is közelebb kerülhetett a képérzékelőhöz. Az ˝S˝ betű az EF S típusjelzésben a ˝short back focus˝-ra (vagyis a ˝rövid hátsó élességállításra˝) utal, ami ennek az új rendszernek a jellemző tulajdonsága. Egy ilyen nagy látószögű zoomos objektív előállítási költségei általában igen magasak. Az EOS 300D rövid hátsó élességállítási rendszere azonban lehetővé tette, hogy a Canon mérnökei észrevehetően kis súlyú és hosszúságú optikát fejlesszenek ki, amely rendelkezik az EF tartomány minden minőségi jellemzőjével. Ez azt eredményezi, hogy az EOS 300D felhasználói olyan optikával dolgozhatnak, amelyhez hasonlót egyébként meglehetősen drágán lehet beszerezni.

Gyors és pontos autófókusz
Az objektív működési karakterisztikáját kifejezetten az EOS 300D fényképezőgéphez igazították, ami garantálja a csendes, gyors és precíz automatikus élességállítást. A mindössze 28 centiméteres kezdő fókusztávolság az egész zoom-tartományban rendelkezésre áll. Az objektív EMD-t (elektromágneses diafragmát) tartalmaz, amely a legnyitottabb blende-állásokban közel tökéletesen kör alakú blendenyílást eredményez. Ezáltal nagyszerű háttér-homályosítás érhető el olyan szituációkban, amikor a fotós a téma kiemelése érdekében kis mélységélességgel dolgozik.

Új bajonett
Bár az EOS 300D fényképezőgép több mint 60 EF sorozatú objektívvel kompatibilis, az EF-S 18 55mm f/3.5 5.6 optika olyan új bajonettel rendelkezik, ami az EOS 300D-vel való kizárólagos használatot szolgálja. Az objektívet a többi EF sorozatú lencsétől az különbözteti meg, hogy a bajonetten (a hagyományos piroson kívül) egy fehér jelzés, illetve egy hátsó gumigyűrű található, amely megvéd a sérüléstől, ha az EF-S objektívet véletlenül egy EOS 300D-től eltérő fényképezőgépre próbálnák felhelyezni.

Új kiegészítők, közgyűrűk
Az új bajonett miatt a Canon az EF sorozathoz két új közgyűrűt is kifejlesztett: ezek az EF12II és az EF25II. A közgyűrűk elődeiket (EF12 és EF25) váltják fel, és azokhoz hasonlóan szinte az összes piacon lévő Canon EF objektívvel működnek. Az új bajonett az EF S 18 55mm f/3.5 5.6 objektívvel is kompatibilis.

Rendkívüli nagyítás
A közgyűrűk olyan makró kiegészítők, amelyek a váz és az objektív közé helyezve nagy mértékű nagyítást tesznek lehetővé. A nyolc elektronikus érintkező révén ugyanazok az elektronikus funkciók állnak rendelkezésre, mint a kompatibilis lencsék átlagos használatakor. A nagyítás az objektívtől függ, de az alap zoom objektívek használatakor annak értéke 0,3 – 0,5 (EF12II), illetve 0,7 vagy több (EF25II).

Felhelyezés és adatátvitel
Mindkét közgyűrűn van egy fehér jelölés (a hagyományos piroson kívül), ami az új EF-S objektívvel való kompatibilitásra utal. Az EOS fényképezőgép és az EF objektív közé való felhelyezéskor a normál EOS-kompatibilis információk problémamentesen áramolhatnak a fényképezőgép és az objektív között. Ezek közé tartoznak az objektív állapotával, típusával, a fényméréssel, a gyújtótávolsággal és az automatikus élességállítással kapcsolatos információk.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp