Connect with us

technokrata

HP Invision Digitális Fotópályázat: megvan a magyar győztes!

Laptop

HP Invision Digitális Fotópályázat: megvan a magyar győztes!

Művészeti középiskolás nyerte a HP Invision Digitális Fotópályázatot.

A HP 2003-ban is megrendezte immár hagyományos megmérettetésnek számító több hónapos HP Invision Digitális Fotópályázatát. Az idei versenyre több művészeti közép- és felsőoktatási intézményben tanuló diák küldte be saját készítésű képeit. A pályázók két kategóriában indultak: „A világ, ahogy én látom: a múlt”, „A világ, ahogy én látom: a jelen”. Egyenként összesen 3 pályaművet nyújtottak be július 30-ig, melyeket a szakmai zsűri egy pályaműként értékelt.

Idén a legjobb magyar fotósnak a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola növendéke, Mátrai Miklós bizonyult, így ő képviseli Magyarországot a nemzetközi versenyben. A HP a győztes és az iskola rendelkezésére bocsátotta csúcs kategóriás termékeit: két digitális fényképezőgépet, két szkennert, két fotónyomtatót és két hordozható számítógépet, valamint kiegészítőket. A digitális eszközök segítségével a magyar diák elkészíti újabb képeit „A világ, ahogy én látom: a jövő” témához kapcsolódóan, melyekkel már a nemzetközi versenyben indul.

„Digitális fényképezőgépemmel csináltam a képeket, hisz nem áll tőlem messze ez a technika. Már az elején fekete-fehér fotókban gondolkodtam, mert a kiválasztott témához ez a fajta képi megjelenítés illett a legjobban” – mondta Mátrai Miklós. „Már nagyon várom, hogy kipróbáljam a HP digitális fényképezőgépét a jövőről szóló fotók készítésekor”.

A közel 12 országban megrendezett nemzetközi verseny fődíja 5.000 dollár, továbbá a diák oktatási intézménye – jelen esetben a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola – megtarthatja a HP termékcsomagját, melyet a jövőben felhasználhat az oktatásban.

„Nagy örömmel vettük tudomásul, hogy idén iskolánk diákja nyerte a versenyt. Remélem Miklós jól tudja majd hasznosítani a tanultakat, persze nem csak a pályázat alkalmával, hanem művészi pályafutása során is. Bízom benne, hogy a nemzetközi versenyben is előkelő helyezést ér el” – mondta Tímár Péter, a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola igazgatója.

A nemzetközi verseny augusztus 27-én indult, s október 14-ével zárul. A nemzetközi győztest október 27-én hirdeti ki a nemzetközi zsűri. Minden döntőbe jutott fotót kiállítanak és a végső győztes meghívást kap egy személyes találkozásra Douglas Kirklanddel, Marilyn Monroe-t halhatatlanná tévő világhírű fényképésszel.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek