Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel két új processzorral bővítette az Itanium 2 termékcsaládot

Laptop

Az Intel két új processzorral bővítette az Itanium 2 termékcsaládot

Az Intel ma két új, a kétprocesszoros rendszerekben történő felhasználásra optimalizált Intel Itanium 2 processzort mutatott be, amelyekkel a processzorcsalád szélesebb körben elérhetővé vált, és amelyek révén a műszaki számítástechnikai és az ügyféloldali vállalati alkalmazásokhoz immár alacsonyabb költségű és energiafelhasználású rendszerek használhatók.

Az Itanium processzorcsaládra épülő szerver- és munkaállomás-modellek száma – ideértve a Dell, a HP és az IBM rendszereit is – idén várhatóan megduplázódik: több mint negyvenféle két- és négyprocesszoros rendszer lesz kapható. Az Intel ezenfelül a gyártóknak ezekhez az új Intel Itanium 2 processzorokhoz egy rackhez optimalizált, kétprocesszoros Intel-szerverplatformot is kínál.

A két új processzor: egy 1,40 gigahertzes, 1,5 MB harmadszintű gyorsítótárral ellátott Intel Itanium 2 processzor, amely a műszaki számítástechnikai feladatok ellátásánál biztosít vezető ár/érték arányt, és az alacsony feszültségű (Low Voltage), 1,0 gigahertzes Intel Itanium 2, amely szintén 1,5 MB 3. szintű gyorsítótárral rendelkezik, és energiafogyasztása körülbelül feleakkora, mint a jelenlegi Itanium 2 processzoroké.

A jelenlegi nagyméretű – egyenként akár 128 vagy több processzort is tartalmazó – Itanium 2-es rendszereket kiegészítő új processzorok alacsonyabb költségű és energiafelhasználású kétprocesszoros rendszerek használatát teszik lehetővé a hálózatok peremén elhelyezkedő, biztonsági és szoftvertervezési alkalmazások használatához. E kétprocesszoros platformok segítségével az informatikai vezetők nagyobb rugalmassággal és hatékonysággal bővíthetik ki Itaniumra épülő környezeteiket.

Az 1,40 gigahertzes, 1,5 MB gyorsítótárral rendelkező Intel Itanium 2 processzort a kétprocesszoros, nagy teljesítményű, műszaki és tudományos számításokra használt rendszerekhez és clusterekhez, valamint a belépő szintű ügyféloldali vállalati rendszerek igényeihez optimalizálták. Mivel 7 ezer dollár alatti rendszerek kiépítését teszi lehetővé és csomópontonként kiemelkedő lebegőpontos teljesítményt nyújt, az eredmény iparágvezető ár/gigaflop (másodpercenkénti milliárd művelet) érték – ebben mérik a számításigényes környezetek terhelésére vonatkozó ár-teljesítmény arányt.

Az alacsony feszültségú Intel Itanium 2 processzor (korábbi kódnevén Deerfield), amely a belépő szintű, ügyféloldali vállalati alkalmazásoknál használható, lenyűgöző alternatívát kínál a belépő szintű RISC-es platformok számára. 62 wattos maximális energiafelhasználásával – ami kevesebb, mint a fele a jelenlegi Itanium 2 processzorok hasonló értékének – optimális az alacsony energiaszükségletű és költségű rendszerekben való felhasználáshoz. Ezeket a megoldásokat jellemzően a hálózatok peremén futó és a szoftvertervezési alkalmazásoknál használják, ahol elsődleges szempont az energiafelhasználás és a költség.

Az 1,40 gigahertzes, 1,5 MB gyorsítótárral rendelkező Intel Itanium 2 processzor és az alacsony feszültségű 1,0 gigahertzes, 1,5 MB gyorsítótáras Low Voltage Intel Itanium 2 processzor már világszerte kapható, ezer darabos kiszerelésben 1.172, illetve 744 dolláros áron.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés