Connect with us

technokrata

IBM Lotus Notes: e-mailkliensből multifunkciós irodai program

Laptop

IBM Lotus Notes: e-mailkliensből multifunkciós irodai program

A Kék Óriás szoftverfejlesztéssel foglalkozó üzletágának vezetése úgy döntött, hogy az áttervezett kezelői felület mellett azonnali üzenetküldési képességgel és internetes keresési lehetőséggel is felvértezi Notes irodai szoftverét.

Elsődlegesen e-mailkliensként használja az emberek döntő többsége a Notes-t, ám az IBM úgy döntött, hogy ideje a változásnak. Ennek egyik külső jele, hogy a fejlesztők áttervezték a felhasználói felületet a következő, 6.5-ös változatban, így téve egyszerűen használhatóvá a szoftvert az azonnali üzenetküldésre (ez a funkció egyébként a Kék Óriás Sametime alkalmazásán alapul). A legújabb Notes révén így könnyebbé válik a kapcsolattartás a munkatársak között, mivel ugyanazt a szoftvert használhatják beszélgetésre, mint e-mailezésre.

További fejlesztések

˝Az emberek többsége tudja, mire jók a szabályok, ám bonyolultságuk miatt nem használják.˝ – közölte Alan Lepofsky, az IBM Lotus részlegének vezető marketingmenedzsere – ˝Szeretnénk mindenki kezébe egy olyan, automatizált módszert adni, amivel alaposan lecsökkenthetők a rendszerbe betolakodó kéretlen e-mailek.˝

A továbbfejlesztett spamszűrés mellett a kezelőfelületen helyet kapott egy keresőablak is, amivel a vállalati hálózatot vagy a Webet egyaránt át lehet kutatni, információk után. Ehhez pedig azt a keresőmotort használhatja a programot futtató, amelyiket szeretné. Szintén újdonság a ˝launcher˝, azaz indító ablak is, aminek használatával a gyakran futtatott alkalmazások, webhelyek vagy dokumentumok indítása/megnyitása válik gyorsabbá és egyszerűbbé.

Megjelenési időpontot és árazást egyelőre nem közöltek, az illetékesek szerint erre a hónap hátralevő részében kerül majd sor.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle