Connect with us

technokrata

HP segítség a kínai operációs rendszernek

Laptop

HP segítség a kínai operációs rendszernek

Az amerikai cég segít Kínának operációs rendszere fejlesztésében.

A Hewlett-Packard és a Red Flag operációs rendszert fejlesztő kínai cég összefogott annak érdekében, hogy egy olyan új OS-t fejlesszenek ki és vezessenek a linuxos piacra, ami megfelel a távol-keleti ország kormányzata által támasztott igényeknek. Kínai vezetők ugyanis nemrég bejelentették, hogy szoftverpiacukat el kívánják zárni az amerikai érdekeltségű cégek (leginkább a Microsoft) elől, s hazai fejlesztésű szoftvereket akarnak látni a kormányzati számítógépeken.

A megállapodás értelmében a HP Pekingben már létező telephelyén létrehoznak egy közös linux-labóratóriumot. Emellett mindkét cég fel kíván állítani egy bemutatóközpontot, ahol a helyi Linux-használók számára és a független disztribútorok részére fog szolgáltatásokat biztosítani. A HP emellett támogatni fogja a Red Flag Server 4-es sorozatát az Integrity és ProLiant szervervonalán.

Az együttműködő felek elsősorban Kína piacára koncentrálnak, de későbbi terveik szerint Ázsia és a Csendes Óceán térségre is kiterjesztenék tevékenységüket, végül pedig a világon mindenhol elérhetővé szeretnék tenni munkájuk gyümölcsét. Liu Bo, a Red Flag vezérigazgatója a következőképp nyilatkozott a rövidtávú tervekről: ˝Ez a stratégiai együttműködés a HP-vel felgyorsítja a Linux vállalati alkalmazását Kínában.˝.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek