Connect with us

technokrata

Matáv: fellebbezés a HÍF határozata ellen

Laptop

Matáv: fellebbezés a HÍF határozata ellen

Fellebbezést nyújtott be a Matáv a HÍF azon határozata ellen, melyben a társaságot 8 millió forint piacfelügyeleti bírsággal sújtotta a Felügyelet.

A nyolcmilliós pénzbüntetést a Hírközlési Felügyelet (HÍF) a matávos GSM-telefonok műszaki, működési és használati visszásságai, elsősorban a GSM-ISDN faxkapcsolatok meghiúsulása miatt szabta ki.

A Matáv által benyújtott jogorvoslati dokumentum szerint a Felügyelet helytelen jogi következtetéseket vont le a GSM-ügy vizsgálata során, és erre alapozta elsőfokú határozatát. Ezért a Matáv a 8 millió forintos határozat hatályon kívül helyezését kéri.

A Hírközlési Felügyelet közleménye szerint a helyhez kötött telepítésű GSM szolgáltatás bevezetésekor a Matáv a megfelelő műszaki paramétereket nem állította be, s ez országszerte több mint 60 ezer előfizető számára okozhat hibás működést, többletköltséget. A HíF debreceni irodájának határozata azt is megállapította, hogy a szolgáltató az ismételt előfizetői hibabejelentések ellenére sem végezte el a megfelelő színvonalú hibaelhárítást és nem valósult meg az országosan egységes működés sem.

A Matáv hat pontban is eltért a hírközlésről szóló törvénytől és egyéb határozatoktól.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle