Connect with us

technokrata

Németország segítségével juthat hazánk szoftveripara ázsiai piacokhoz

Laptop

Németország segítségével juthat hazánk szoftveripara ázsiai piacokhoz

A magyar cégek testreszabottabb szoftvereket képesek kínálni az ázsiai felhasználóknak.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter a Sigma német-indonéz vállalat delegációjával tárgyalt Budapesten ázsiai informatikai üzleti kapcsolatok lehetőségeiről.

A miniszter a megbeszélést követően elmondta: Lothar Spath, a cég elnök-vezérigazgatója, korábbi baden-württembergi tartományi miniszterelnök abban lehet majd a külhoni piacokra tartó magyar informatikai vállalkozások segítségére, hogy az ázsiai üzleti lehetőségek kiaknázásához német tapasztalatokat, sőt akár technológiai hátteret biztosít.

“Magyarország a német kapcsolatok révén az európai uniós csatlakozását követően nemzetközi támogatásokhoz férhet hozzá, amelyet az indonéz, illetve ázsiai gazdasági kapcsolatok kiépítésére használhat fel.” – közölte.

Kovács Kálmán a legnagyobb lehetőséget a magyar szoftverek külföldi értékesítésében látja. Szerinte a magyar cégek testreszabottabb szoftvereket képesek kínálni az ázsiai felhasználóknak, mint az uniós, vagy akár tengerentúli versenytársaik.

A mostani tárgyalások következményeképp szeptemberben Budapestre látogat Hatta Rajusa indonéz kutatási és technológiai miniszter, akivel már részletekbe menően konzultálnak majd új gazdasági kapcsolatok lehetőségeiről.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp