Connect with us

Hirdetés

technokrata

BalaBit: felsőoktatási ösztöndíj kutatási-fejlesztési programok támogatására

Laptop

BalaBit: felsőoktatási ösztöndíj kutatási-fejlesztési programok támogatására

Hátteret kapnak a gondolatok – Felsőoktatási ösztöndíjat alapított a BalaBit IT Kft. kutatási-fejlesztési programok támogatására.

Ösztöndíj pályázatot hirdet informatikus hallgatók részére a BalaBit IT Kft. kutatási-fejlesztési projekt megvalósítására. A szeptemberben induló programban hazai felsőoktatási intézmények hallgatói pályázhatnak diploma vagy PhD keretében elvégzendő kutatómunka tervével.

A Zorp és a syslog-ng hálózati szoftverek nemzetközileg elismert fejlesztője az áprilisi CeBIT-en határozta el, hogy külföldi mintára megerősíti kapcsolatait a felsőoktatási intézmények tanszékeivel. Az elhatározást tett követte, így szeptemberben elindulhat az ösztöndíj pályázat és a gyakornoki program, a jövő év elején pedig megalakulhat az első hálózati-biztonságtechnikai labor a főváros egyik egyetemén.

„Nem teszünk mást, mint jó gazda módjára tápláljuk a talajt, amiből élünk. A hazai informatikai cégek egyetlen esélye az innováció, melynek természetes forrása az egyetemekről kikerülő tehetséges, fiatal munkaerő.” – mesélt cége filozófiájáról Scheidler Balázs a BalaBit ügyvezetője, aki néhány éve még maga is egyetemi padokat koptatott.

Az ösztöndíj azt a célt szolgálja, hogy a tehetséges hallgatók valódi értéket alkothassanak a diplomamunkájuk során. Megszokott eset, hogy a végzős tanulók az utolsó félévekben, amikor elvileg diplomájukon kellene dolgozniuk, anyagi okokból alkalmazotti munkavégzésre kényszerülnek. Az ösztöndíjat nyert hallgatóknak erre nem lesz szükségük, sőt lehetőségük nyílik szakkönyvek és számítástechnikai eszközök vásárlására, de akár külföldi tanulmányutakra is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés