Connect with us

technokrata

Új összekapcsolási szerződést kötött a Matáv és a Hungarotel

Laptop

Új összekapcsolási szerződést kötött a Matáv és a Hungarotel

A Hungarotel Távközlési Rt. részére ezen szerződéskötés piacnyitási lehetőséget nyújt a magyar távközlési piac 80%-án történő távközlési szolgáltatás nyújtására.

A Matáv és a Hungarotel Távközlési Rt. 2003. augusztus 21-én írta alá a Hírközlési Döntőbizottság (HDB) által május 19-én jóváhagyott LRIC árakon alapuló összekapcsolási szerződést. Az új szabályozásnak megfelelő összekapcsolási szerződés felváltotta a két fél hálózatának eddigi együttműködési keretét biztosító, 1995-ben megkötött hálózati szerződést.

Az aláírás alkalmából Gálig Zoltán, a szerződéskötési tárgyalásokért a Matáv részéről felelős vezető elmondta: “Örömünkre szolgál, hogy a mostani szerződéskötés után már mind a négy helyi koncessziós szolgáltatóval – Vivendi, Emitel, Monortel, Hungarotel – a HDB által jóváhagyott referencia ajánlatokon alapuló új összekapcsolási szerződéssel rendelkezünk. A Matáv az összes alternatív szolgáltatóval is rendelkezik összekapcsolási szerződéssel, legutóbb 2003. augusztus 1-jén a PanTellel kötöttünk szerződést. A Matáv a mobil szolgáltatók közül elsőként a Pannon GSM-mel írt alá összekapcsolási szerződést 2003. július 25-én. A Matáv részére ezáltal szerződésben biztosított, hogy az említett szolgáltatók földrajzi területén ajánlhassa az előfizetők felé a szolgáltatóválasztás lehetőségét. A Matáv a szolgáltatóválasztás országos meghirdetését gazdaságossági elemzések eredményétől függően fogja megtenni.”

A Hungarotel Távközlési Rt. üdvözli a LRIC alapú összekapcsolási szerződés létrejöttét, mivel a szolgáltatóválasztással lehetősége nyílik a helyi szolgáltatói státuszt felcserélnie országosra. A Hungarotel Távközlési Rt. részére ezen szerződéskötés piacnyitási lehetőséget nyújt a magyar távközlési piac 80%-án történő távközlési szolgáltatás nyújtására. A szolgáltatóválasztás biztosítása a magyar telekommunikációs aréna versenyhelyzetének erősebb kiéleződését jelenti a jövőt illetően, melynek versenyre kész szereplője kíván lenni a Hungarotel Távközlési Rt. is.

A szerződés aláírásával egyidőben egyik fél sem kíván élni a szolgáltatóválasztás intézményének azonnali bevezetésével.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle