Connect with us

Hirdetés

technokrata

DVD Copyware – DVD-író szoftver jogi kereszttűzben

Laptop

DVD Copyware – DVD-író szoftver jogi kereszttűzben

Hollywood jogi aggályai ellenére már online és offline is elérhető a DVD-másolást lehetővé tevő DVD Copyware szoftver.

Az Egyesült Királyság ad otthont a Redxpress nevű cégnek – ez felelős a DVD Copyware alkalmazás fejlesztéséért. A program ugyanarra képes, mint a riválisa, a 321 Studios által létrehozott alkalmazás: DVD-k írására, másolására. A brit cég még pénteken megállapodott a DVD-meghajtókkal foglalkozó Tritton Technologies-zel, ez utóbbi segít a szoftver terjesztésében. Mivel a DVD Copyware tökéletes módszert nyújt egy DVD-nek egy másik, üres korongra való átmásolására, ezért a szerzői jogokért aggódó szervezetek, mint például a Motion Picture Association of America, rövidebb nevén az MPAA nemtetszésüknek adtak hangot.

A Tritton a vádakra a szokásos módon reagált: a szoftvert nem az illegális másolások propagálása és a szerzői jogok figyelmen kívül hagyása végett terjesztik, hanem azért, hogy a felhasználók biztonsági másolatot, azaz backupot készíthessenek boltban megvásárolt lemezeikről. Persze ez nem győzi meg a filmipart, ami kínosan ügyel arra, hogy ne kerülhessen a felhasználók tömegeinek kezébe olyan alkalmazás, amivel kikódolhatóvá vagy másolhatóvá válnak a DVD-k.

Talán még emlékszik rá mindenki, hogy az MPAA ˝keze nyomán˝ kellett beszüntetni a norvég Johansen által létrehozott DeCSS-kód terjesztését, mely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy a korongon található védelmi kódot kiiktassák. A szövetség emellett perben áll a már korábban említett 321 Studios-zal, melynek DVD-másoló szoftvere kiváltotta az MPAA haragját.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés