Connect with us

technokrata

DVD Copyware – DVD-író szoftver jogi kereszttűzben

Laptop

DVD Copyware – DVD-író szoftver jogi kereszttűzben

Hollywood jogi aggályai ellenére már online és offline is elérhető a DVD-másolást lehetővé tevő DVD Copyware szoftver.

Az Egyesült Királyság ad otthont a Redxpress nevű cégnek – ez felelős a DVD Copyware alkalmazás fejlesztéséért. A program ugyanarra képes, mint a riválisa, a 321 Studios által létrehozott alkalmazás: DVD-k írására, másolására. A brit cég még pénteken megállapodott a DVD-meghajtókkal foglalkozó Tritton Technologies-zel, ez utóbbi segít a szoftver terjesztésében. Mivel a DVD Copyware tökéletes módszert nyújt egy DVD-nek egy másik, üres korongra való átmásolására, ezért a szerzői jogokért aggódó szervezetek, mint például a Motion Picture Association of America, rövidebb nevén az MPAA nemtetszésüknek adtak hangot.

A Tritton a vádakra a szokásos módon reagált: a szoftvert nem az illegális másolások propagálása és a szerzői jogok figyelmen kívül hagyása végett terjesztik, hanem azért, hogy a felhasználók biztonsági másolatot, azaz backupot készíthessenek boltban megvásárolt lemezeikről. Persze ez nem győzi meg a filmipart, ami kínosan ügyel arra, hogy ne kerülhessen a felhasználók tömegeinek kezébe olyan alkalmazás, amivel kikódolhatóvá vagy másolhatóvá válnak a DVD-k.

Talán még emlékszik rá mindenki, hogy az MPAA ˝keze nyomán˝ kellett beszüntetni a norvég Johansen által létrehozott DeCSS-kód terjesztését, mely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy a korongon található védelmi kódot kiiktassák. A szövetség emellett perben áll a már korábban említett 321 Studios-zal, melynek DVD-másoló szoftvere kiváltotta az MPAA haragját.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle