Connect with us

technokrata

Canon EOS 3000V – könnyen kezelhető tükörreflexes fényképező

Laptop

Canon EOS 3000V – könnyen kezelhető tükörreflexes fényképező

A Canon bemutatta az EOS 3000V jelű, tükörreflexes fényképezőgépet, mely gyors, 32 bites mikroprocesszorral működő automatikus élességállítási rendszert (AF) kapott, amit az új autófókusz-algoritmus és továbbfejlesztett AF sorozat segít.

Villámgyors élességállítás

Az EOS 3000V továbbfejlesztett élességállítási rendszere rendkívül gyors működtetést biztosít. Az objektív motorjának és a filmtovábbítás sebességének figyelembevételével továbbfejlesztett prediktív fókusz-követés is megújult, így ez a paraméter a professzionális EOS 1N sebességével is összemérhető. Az eredmény: gyors és pontos élességállítás akár „száguldó” témákon is, ami az EOS 3000V-t ideálissá teszi sportesemények fotózására is.

Ergonómia, modern formatervezés

A Canon mérnökei a gép minden porcikáját újratervezték. A nagyméretű gumírozott markolatnak köszönhetően a könnyű váz biztos kézzel tartható, a szabaddá váló hüvelyk- és mutatóujjakkal kényelmesen elérhetők a kezelőszervek, így például az AF mérési pontot kiválasztó, vagy az expozíció-rögzítő gombok. A nagyméretű (22,4×30 mm-es) LCD képernyő a gép tetejéről a hátlapra került.

Több fénymérési és élességállítási pont

A 7 kiválasztható élességállítási pont (függőlegesen 3, vízszintesen pedig 5) kiválaszthatóságát főként a fotósok fogják igazán értékelni, akik tudják, hogy a jól megkomponált képek lényege gyakran nem középen kap helyet. A 35 fénymérési zóna gyakorlatilag a teljes képet lefedi. A képalkotó rendszer ezeket kombinálja a továbbfejlesztett kiértékelő algoritmussal, ami azonosítja, majd figyelmen kívül hagyja a kép túl fényes területeit. Ezzel csökken a rossz expozíciók száma, és még összetett fényviszonyok mellett is biztosítja az optimális expozíciót.

Korlátlan rugalmasság, teljes kontroll

Az EOS 3000V teljes egészében az EOS-filozófiát követi. A hagyományosnak mondható Programautomatika (P), a záridő-prioritás (Tv), a blende-prioritás (Av) és a manuális (M) üzemmódok mellett az automatikus mélységélesség (A-Dep) is felkerült a listára. Az A-Dep megméri a távolságot a képen lévő legközelebbi és legtávolabbi pontok között, és ennek figyelembevételével választja ki a megfelelő értékeket. A beépített 6 témaautomatika mód között a vakutiltás mellett megtalálható a portré, a tájkép, a makró, a sport, az éjszakai és a teljesen automatikus program is.

Sorozatfelvétel módban másodpercenként 1,5 kép készíthető, míg a záridő 1/2000-től 30 másodpercig változtatható, de beállítható a B záridő is. A beépített vaku gyenge fényviszonyok mellett automatikusan kinyílik és – az új kialakításnak köszönhetően – magasan az optika felett helyezkedik el. Ezzel csökken a vörösszem-hatás és a közeli felvételeken az objektív árnyékolásának veszélye is.

Kiegészítők és optikák

Opcionális kiegészítőként a géphez akkumulátor-szett (BP-220) és félkemény tok (EH15-L) is vásárolható. Mint minden EOS fényképezőgép, az EOS 3000V is bármelyik EF sorozatú optikával használható.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek