Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Albacomp Rt. támogatja a Digitális Település Programot

Laptop

Az Albacomp Rt. támogatja a Digitális Település Programot

Az Albacomp Rt. arra vállalkozott, hogy integrált informatikai megoldásszállítóként támogassa az önkormányzatokat a helyi digitális társadalom kiépítésében.

Az Albacomp Rt. kiemelten fontos kérdésnek tekinti, hogy az európai uniós csatlakozás és a tudásalapú társadalom kiépítése idején az önkormányzatok számára is nélkülözhetetlenné válik, hogy az informatikában és az Internet használatában is lépést tartsanak a fejlődéssel.

A Digitális Település Program célja, hogy az önkormányzati szektorban jelentősen növekedjenek az e-közigazgatási, e-szakigazgatási ismeretek a szemléletformáló oktatás és tájékoztatás hatására. Az Albacomp Rt. mint támogató a program keretében bemutatja a kistérségi önkormányzatok számára kifejlesztett integrált informatikai megoldásait, amelyek egyik legnagyobb előnye, hogy a nagyvárosi önkormányzatok mellett a kisebb települések esetében is hatékony és olcsó önkormányzati ügyintézést biztosít, hiszen az egyes kistérségekbe tartozó önkormányzatok segítségével közösen alakíthatják ki a működésükhöz és szolgáltatásaikhoz szükséges integrált informatikai rendszert.

A program három részből áll, az IKON (Interaktív önKormányzat Online) projekt keretében az elkövetkező 10 hónapban kéthetente minden önkormányzatnak eljuttatnak egy oktatási anyagot, amelyben az információs társadalom és elektronikus kormányzás megvalósításával kapcsolatos információkkal látják el őket. Emellett a program keretében sor kerül egy roadshow jellegű prezentáció sorozatra is, amely Magyarország kistérségi központjait célozza meg. Az előadásokon, amelyek az elektronikusan szolgáltató önkormányzattá válás előnyei kerülnek bemutatásra, az adott kistérségben működő önkormányzatok vezetői vesznek részt. Az Albacomp Rt. ennek keretében bemutatja az önkormányzatok számára kifejlesztett szolgáltatásait, amelyek lehetőséget nyújtanak a közigazgatási reform kistérségi és regionális szerveződéseinek minél szélesebb körű kihasználásra. Végül a program keretében kialakításra kerül három mintatérség, amelyeken keresztül bemutatható, hogy az önkormányzatok milyen szolgáltatásokat tudnak nyújtani.

Az Albacomp Rt. arra vállalkozott, hogy integrált informatikai megoldásszállítóként támogassa az önkormányzatokat a helyi digitális társadalom kiépítésében, ezen belül abban, hogy egy korszerű informatikai hálózat kiépítésével és működtetésével az önkormányzatok a polgárok megelégedésére működjenek. Mindezen célok megvalósítására az Albacomp Rt. olyan ügyviteli- és munkafolyamatvezérlő-alkalmazásokat kínál, amelyek lehetőséget nyújtanak az ügyviteli folyamatok korszerűsítésére és automatizálására a hatályos jogszabályok figyelembe vételével. Az Albacomp Rt. által szállított informatikai megoldás lehetővé teszi azt is, hogy az ügyfelek az észrevételeiket és véleményüket gyorsan és egyszerűen eljuttathassák az illetékes közigazgatási intézményekhez, amelyek szintén gyorsan és szakszerűen adhatnak választ a felmerülő problémákra. Az Albacomp Rt. tehát olyan integrált alkalmazásokat fejleszt, amelyek az önkormányzati munkavégzést folyamatszemléletűvé és ügyfélközpontúvá alakítják, s amelyek lehetővé teszik az ügyek távoli intézését is.

Emellett az Albacomp Rt. cégcsoport az önkormányzatok és a helyi állampolgárok kapcsolatát kívánja erősíteni az általa fejlesztett és forgalmazott, a roadshow keretében bemutatásra kerülő e-InfoPont nyilvános internetes terminál segítségével, amely a közterületeken, illetve nyilvános helyeken kihelyezve szabad hozzáférést biztosít az önkormányzatok Interneten keresztül, közvetlenül elérhető ügyfélszolgálati alkalmazásaihoz, valamint helyi turisztikai és egyéb közhasznú információkhoz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés