Connect with us

technokrata

SAP-IBM-StreamServe együttműködés

Laptop

SAP-IBM-StreamServe együttműködés

Új megoldások: hatékonyabb nyomtatás és elektronikus kommunikáció.

A kimenetkezelő megoldásokat forgalmazó StreamServe, az IBM és az SAP tovább bővíti termékpalettáját olyan termékekkel, amelyek növelik a nyomtatás rugalmasságát, megbízhatóságát, és költséghatékonyságát, valamint az elektronikus kommunikáció automatizálását.

A vállalatirányítási rendszert alkalmazó cégek számos „kimenet-kezelési” problémával találják szembe magukat. Több száz vagy akár több ezer különböző nyomtatót kell kezelniük, úgy, hogy a megfelelő helyen a megfelelő formátumban jelenjenek meg a dokumentumok, lehetőleg minél alacsonyabb üzemeltetési költséggel. Eközben rengeteg féle bemeneti és kimeneti formát, és ezek egymásba transzformálását kellhet megoldani. Az üzleti alkalmazások tipikusan XML, HTML, PDF vagy EDI formátumban állítják elő az adatokat, amelyet a felhasználók Word dokumentumként, faxként, e-mailként, hagyományos levélként vagy weboldalként szeretnének viszontlátni.

Egy közelmúltbeli SAP konferencia egyik érdekessége a StreamServe Output Center bejelentése volt, egy olyan nyomtatómegoldáshoz kapcsolódó monitoring rendszeré, amely kiegészíti az önmagában is nagykapacitású StreamServe Business Communication Platformot (BCP). Ez a megoldás lehetővé teszi a nagy tömegű, több nyomtatón, különböző formátumokban történő nyomtatási feladatok felügyeletét, követését, hiszen nagyon fontos tudni, hogy az iratok valóban kinyomtatódtak-e.

Az Output Center egy új modul, amelyet a nagy cégek ERP rendszereiből történő elosztott nyomtatási feladatok támogatására fejlesztettek ki. Felügyeli a nyomtatóhálózatot, és a szervezet üzleti folyamatainak megfelelően konfigurálható. Egyszerűen használható kezelőfelületével, az Output Center olyan alapvető lehetőségeket kínál, mint a nyomtatások sorba állítása, a nyomtatási állapot figyelése, menedzselése, és az anyag elkészültéről való értesítésküldés. Számos gyártó PCL és a PostSript/Pdf nyomtatóit támogatja, az iparági szabvány PJL és IPP formátumot használja.

Az Output Center kiegészítőjeként a StreamServe bejelentette a Delivery Manager eszközt is, amelynek használatával a felhasználók nem egy külső monitoring eszközön követik figyelemmel az elküldött nyomtatási feladatot, hanem a folyamatos állapotjelentéseket és a sikeres végrehajtásról szóló visszajelzéseket közvetlenül az SAP rendszerbe visszatöltve kapják.

A mostani bejelentéssel párhuzamosan egy másik, az IBM-mel kötött stratégiai együttműködésből eredő fejlesztést is bejelentett a StreamServe. Az új fejlesztés az UDS (Universal Document Services) a különböző IBM hardver és szoftver eszközök integrációját biztosítja a StreamServe rendszer funkcióival.

Az együttműködés fókusza az ERP rendszerek kimeneteinek rugalmasabb kezelése. Az IBM és a StreamServe „egyetlen platform” megközelítés értelmében a felhasználók gazdagíthatják és perszonalizálhatják a kimenő céges kommunikációt, más rendszerekből származó információkkal egészíthetik ki azokat, valamint bármilyen kommunikációs csatornán – e-mail, nyomtatott levél, fax vagy webes megjelenés – képesek lesznek mindezeket publikálni.

Az UDS csomaggal tehát a StreamServe alapvető funkcionalitásán túl lehetőség nyílik a speciális IBM nyomtatók, IBM nyomtatószoftverek, az IBM archiválórendszer a Content Manager vagy az IBM felügyeleti rendszer a Tivoli Solution és egyéb az elektronikus kimenetkezelést érintő IBM szoftverek, mint az IBM WebSphere termék család azonnali integrálására.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek