Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mailszerverek csatája

Laptop

Mailszerverek csatája

A Kék Óriás új csomagban (is) kínálja Lotus Domino szerverét, mellyel nem titkolt célja a rivális Microsoft Exchange piaci részesedésének megszorongatása.

A Lotus Domino Collaboration Express és a Lotus Domino Utility Server Express révén az IBM olyan e-mail szervert és a munkában való együttműködést segítő szoftvert ad ki, melynek licencelési feltételei elsősorban a kisebb vállalkozásokat célozza meg ahelyett, hogy a nagyvállalati ügyfelekre koncentrálna. Ken Bisconti, a cég Lotus részlegének üzenetkezeléssel és együttműködési megoldásokkal foglalkozó osztályának elnöke elmondta, hogy a 100 és 1000 fős létszám közötti alkalmazottat foglalkozó, Lotus-szal még nem rendelkező cégeket szeretnék megnyerni az új licencelés révén.

Bisconti elmondta, hogy a fenti erőfeszítéseiket nagyban segíti a szoftverek könnyű, költséghatékony alkalmazhatósága. Különösen a munkahelyi együttműködést segítő (kollaboratív) eszközöket emelte ki, melyekkel a cég alkalmazottjai könnyedén dolgozhatnak az irodától távolról is – dokumentumokat szerkeszthetnek, részt vehetnek online találkozókon és egyéb feladatokat is elláthatnak. Mindezt mind a Domino-ba építve kínálják a leendő ügyfeleknek. ˝Az ár csak egy érv a termék mellet, de szerintem sokkal fontosabb az a lehetőség, hogy egy másik, alternatív platformot nyújtunk azok számára, akik érdeklődnek a kollaboratív megoldások iránt.˝- mondta Bisconti.

Az IBM kijelentése szerint igen széles kompatibilitással rendelkeznek az új Domino csomagok. Mindkettő képes nemcsak az Intel-alapú linuxokon futni, hanem működőképes a Windows-on, az IBM AIX UNIX-án és a Sun Microsystems Solaris-án is. Emellett számos e-mail kliens szoftverrel is képes együttműködésre (többek között a Microsoft Outlookjával). A Collaboration Express 90 dollárba kerül, ha valaki a konkurenciától ˝áll át˝ a Lotus-ra – új vásárlás esetén 120 dollárt kell kifizetni érte. A Utility Server szerverprocesszoronkénti ára 5000 dollár.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés