Connect with us

technokrata

Athlon 64-es notebook

Laptop

Athlon 64-es notebook

A tajvani Arima az első azok között, akik az AMD Athlon 64 processzorára épülő notebookot jelentettek be.

AMD és Ati – ezt a párosítást kapta az Arima noteszgépe, melynek mégiscsak az Advanced Micro Devices által megalkotott Ahtlon 64 processzora jelenti a nagy dobást. Az 520-as kódnevű mobil számítógép azonban természetesen még nem jelent meg, a távol-keleti cég ˝csupán˝ ízelítőt ad a leendő notebook tudásából – bár egyes források szerint nem árt fenntartással kezelni az információkat.

Nézzük, mi található a cég weblapján! A 754 tűs foglalatba illeszkedő, K8-as processzorra (melynek teljesítményét nem jelölte meg a cég) épülő notebook 15 és 16 colos LCD-vel egyaránt piacra kerül majd. A kijelzők egyébként SXGA+ felbontás megjelenítésére lesznek képesek, adatokkal való ellátásukért pedig az Ati M9C egysége lesz felelős. A központi vezérlőegységhez kicsit visszakanyarodva: a csúcskategóriás Athlon 64-esek 939 és 940 tűs változatban kerülnek majd piacra, így minden valószínűség szerint ebben a notebookban az AMD üdvöskéjének egy mobil változata fog teljesíteni.

20-60 GB között lesz majd az eszköz háttértárának kapacitása, optikai meghajtója pedig alapértelmezett esetben egy DVD/CD-RW drive lesz. Két SO-DIMM foglalata 512 MB-os DDR SDRAM-okat képes fogadni, ezzel 1 GB-ban limitálva a noteszgép által maximálisan befogadható memória méretét. Lesz még benne 56 kbps-os modem, 10/100 Mbps-os Ethernet vezérlő, és opcionálisan vezetékmentes kapcsolódásra is képes lesz. 3 darab USB porttal is el fogják látni.

Fizikai paraméterek

Méret: 35x29x4,1 cm
Tömeg: 3,4 kgSzólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek