Connect with us

technokrata

Több ezer betűkészlet az új Font Folio OpenType-ban

Laptop

Több ezer betűkészlet az új Font Folio OpenType-ban

Az új kiadás továbbfejlesztett keresztplatformos betűformátumban kínálja az Adobe Type Library-t.

Az Adobe Font Folio új változatának fő jellemzője az OpenType formátumú Adobe Type Library CD-ROM. Az Adobe Font Folio [OpenType Edition] termék több mint 2.000 betűkészletet tartalmaz OpenType formátumban, ami bármilyen nyomdai, webes vagy dinamikus média projektben gazdagabb nyelvi támogatást, és továbbfejlesztett tipográfiai kezelést tesz lehetővé. Az Adobe bejelentette egy speciális, 10-számítógépre szóló licenc változat lehetőségét is, amivel a kisebb tervezőműhelyek számára tette elérhetőbbé a teljes Adobe Type Library-t.

Az Adobe és a Microsoft azért hozta létre az OpenType betűformátumot, hogy egy Macintosh és Windows platformon is működő betűfile bevezetésével javítsa a dokumentumok hordozhatóságát, és egyszerűsítse a betűkezelést. A kreatív szakemberek számára nagyon hasznos a szélesebb idegen nyelvi támogatás, és az a lehetőség, hogy számos OpenType betűkészletben speciális tipográfiai írásjelek, így például kiskapitális, és dekoratív betűk is helyet kaptak.

˝Az OpenType betűformátum sokkal kényelmesebb, mint a régi Type 1 vagy TrueType betűkészlet.˝ – mondta David Blatner, a Real World InDesign, az InDesign for QuarkXPress Users és a Real World Photoshop társszerzője – ˝Az Adobe új OpenType formátumú Font Folio-jában nekem az tetszik nagyon, hogy egy-egy betűtípusból hatalmas karakterkészletet kapok, és nem kell egy csomó kapcsolódó betűfile-lal dolgoznom.˝

Tipográfia mesterfokon

Az Adobe Font Folio tartalmaz egy válogatást az Adobe eredeti és újított betűtípusaiból – így például Adobe Garamond, Warnock és Brioso – illetve dekoratív és szimbólum betűkészleteket, és egy kézírást utánzó betűkből álló változatos gyűjteményt. A Font Folio több ˝méretes˝ betűkészletet is tartalmaz, amelyekben például különböző pontméretekben szedett feliratok, szövegek, alcímek és tömör főcímek használatához külön optimalizált betűminták vannak. Ezen kívül kibővített írásjel kollekciót tartalmaz, amelyekben speciális tipográfiai írásjelek, így például kiskapitális betűk, írógép stílusú számok, proporcionális és vonalra igazított számjegyek, feliratozó nagybetűk, nem szabványos ligatúrák és törtszámok is vannak.

Javított többnyelvű támogatás

Az Adobe OpenType alap betűkészletei felölelik a legtöbb nyugati nyelvet és több OpenType ˝Pro˝ betűkészlet támogatja a közép- és kelet-európai nyelveket, illetve a görög és cirill betűket. Az Adobe Font Folio [OpenType Edition] tartalmaz egy OpenType formátumú japán betűkészlet gyűjteményt.

Az Adobe OpenType betűkészletei a már telepített PostScript Type 1 és TrueType betűkészletekkel együtt használhatók a dokumentumokban. Az OpenType betűkészletet beépítve támogatja a Mac OS X, a Windows 2000 és a Windows XP operációs rendszer. A régebbi operációs rendszerek az Adobe Type Manager Light segítségével élvezhetik az OpenType támogatást. Az OpenType betűtípust a vezető betűkezelő alkalmazások is támogatják.

Az Adobe Font Folio [OpenType Edition] termék az Adobe.com, illetve az Adobe kiskereskedelmi és licenc csatornáin keresztül kapható.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák