Connect with us

technokrata

Versenyképes asztali szoftver-megoldást jelentett be a Sun

Laptop

Versenyképes asztali szoftver-megoldást jelentett be a Sun

Jóval nagyobb biztonság, megszokott munkakörnyezetben alacsonyabb áron.

A Sun hivatalosan 2003 szeptemberében, a SunNetwork konferencián fogja útjára indítani a Mad Hatter projektet. A projekt vélhetően meg fogja változtatni az asztali számítástechnika definícióját, a gazdaságossági mutatókat és az élményt magát. A Java és a Linux kombinációja már most is több mint 3 millió fejlesztő révén, 1,2 milliárd eszközön biztosít hálózati szolgáltatásokat.

A Sun Linux-stratégiájának célja, hogy kiaknázza a Java és a Linux nagyteljesítményű kombinációját a hálózati informatika új fejezeteinek megnyitásához. A LinuxWorld konferencián a Sun Microsystems bejelentette, hogy csatlakozott az Open Source Development Lab (ODSL) szervezethez, amely a Linux elterjedésének felgyorsítására szövetkezett technológiai cégek globális konzorciuma, valamint, hogy a java.net, a Java technológiai együttműködés forrása, 60 nappal ezelőtt indult, és az egyik leggyorsabban növekvő együttműködési közösség több mint 16 ezer bejegyzett felhasználójával, több mint 460 projektjével, több mint 15 Java-közösségével. Több mint 40 Java technológiával és a közösséggel kapcsolatos weblognak, valamint több mint 11 ország 30-nál is több Java felhasználói csoportjának ad helyet.

A bejelentések szerint a Sun x86 alapú, általános Linux és Solaris operációs rendszerekkel egyaránt szállított szerverei egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és hamarosan megjelennek a továbbfejlesztett változatai. Végül a SuSE Linux-szal bejelentett globális szövetség keretén belül a Sun teljes támogatást nyújt a SuSE Linux Enterprise Server 8 termékéhez, míg a SuSE ellátja a Java Virtual Machine disztribúcióját és kötelezettséget vállal a Java 2 Standard Edition forrás-licenszelésére.

A Sun a LinuxWorld konferencián több mint 8 millió sornyi kódot bocsátott a nyílt forráskódú fejlesztői közösség számára, serkentve a részvételt az OpenOffice.org, a Mozilla.org, a java.net programokban.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák