Connect with us

technokrata

128 KB EEPROM memóriával szerelt intelligens kártya lapka a Samsungtól

Laptop

128 KB EEPROM memóriával szerelt intelligens kártya lapka a Samsungtól

A Samsung Electronics ma bejelentette egy 128 KB EEPROM memóriával felszerelt intelligens kártya lapka elérhetőségét.

Az iparág legnagyobb, 128 KB-os EEPROM kapacitásával az intelligens kártya lapka széles körben alkalmazható, például a GSM és IMT 2000 telefonok USIM/UIM moduljaként, Java kártyaként, multimédia eszközökben és más informatikai területeken. Az új, S3CC9ED termékkód alatt futó eszköz tömeggyártásba került.

A Samsung új intelligens kártya lapkája 128 KB EEPROM, 384 KB ROM és 8 KB statikus RAM memóriát tartalmaz. A fejlett szolgáltatások teljes mértékben kielégítik a gyártók nagy teljesítményű intelligens kártyák és SIM kártyák iránti igényeit, mivel a nagy kapacitású EEPROM sokoldalúbb adattárolást és szolgáltatások megvalósítását teszi lehetővé, mint például a játékok, internetes szolgáltatások, telefonregiszterek kiépítése és rövid üzenetek tárolása.

Az S3CC9ED a Samsung által tervezett 16 bites CalmRISC processzorra épül, és 3-DES szimmetrikus kulcsos titkosítási szabványt használ a gyors és megbízható felhasználó ellenőrzéshez. A személyes adatok jogosulatlan hozzáférhetősége ellen egy támadásmegelőzési technológia is beépült a termékbe.

Egy hardveres univerzális aszinkron vevő és adó (Universal Asynchronous Receiver Transmitter – UART) is helyet kapott a lapkában az ISO 7816 intelligens kártya szabványnak megfelelő kommunikációs protokoll megvalósítása érdekében. Ez gyorsabb és stabilabb adatkommunikációt eredményez a kártyaolvasó és a kártya között, így nagyobb hatékonyságot biztosít a rendszertervezők számára.

˝A nagyobb memóriakapacitás támogatja a következő generációs mobiltelefonok adatigényes szolgáltatásai iránti nemzetközi igényt˝ – mondta Chung Chul-hee, a Samsung Electronics intelligens kártyákat fejlesztő csapatának alelnöke. ˝A SAMSUNG 128 KB EEPROM memóriával felszerelt intelligens kártya lapkája felgyorsítja a nagyobb teljesítményű intelligens kártyák és a 3G mobiltelefonok multimédia szolgáltatásainak bemutatását˝.

A Samsung tavaly novemberben fejlesztette ki az S3CC9ED lapkát, és már megkapta a legfőbb intelligens kártya gyártók minősítéseit. A tömeggyártás és szállítás 2003. második negyedévében kezdődött. A Samasung a nagy teljesítményű intelligens kártya lapkák területére koncentrál, és teljes eszközcsaládot épít ki a különböző memóriatípusokhoz, mely ügyfelei számára a választási lehetőségek széles skáláját biztosítja. Eközben a Samsung folytatja a nagykapacitású Flash memóriával, nagyobb teljesítményű processzorral és a biztonság érdekében beépített titkosítóprocesszorral készített eszközök fejlesztését és tömeggyártását.

Egy nemrégiben megjelent Gartner Dataquest előrejelzés szerint a világ intelligens kártya piaca ebben az évben 800 millió eszköz eladását teszi lehetővé, és évi 19 százalékos növekedéssel 2006-ra elérheti az 1,4 milliárdos értéket is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle