Connect with us

technokrata

Tömeggyártásban a gigabites DDR SDRAM

Laptop

Tömeggyártásban a gigabites DDR SDRAM

A Samsung bejelentette, hogy megkezdte az 1 Gigabites (Gb) DDR komponensek tömeggyártását.

A nagy sűrűségű 1 Gb DDR SDRAM eszközök fejlett, 300 mm-es lapkákon kerülnek gyártásra, és 100 nanométeres feldolgozási technológiát használnak, mely a lehető legnagyobb termelési hatékonyságot és legrövidebb értékesítési időt biztosítja. Emellett a Samsung 1 Gb DDR SDRAM-ja elsőként kapta meg az Intel jóváhagyását.

A Samsung új 1 Gb DDR SDRAM komponense egyetlen elemben támogatja a x4/8/16 bank-konfigurációkat, és DDR266 és DDR333 sebességű változatban is rendelkezésre áll.
Harminchat összeállított TSOP2 lapkát foglal magába egy 4GB-os regisztrált DIMM, ami a lehető legnagyobb elérhető kapacitás szerverek, munkaállomások és szuperszámítógépek számára. A 2GB sűrűségű modulok asztali számítógépek (nem pufferelt DIMM) és notebook (SODIMM) alkalmazások számára szintén elérhetők az 1 Gb DDR komponensek termékvonalán.

Az első lapkák elkészültének tiszteletére szervezett ünnepség 2003. július 14-én Koreában, a Hwasung létesítményben Samsung vezetők részvételével zajlott, többek között megjelent itt Chang Gyu Hwang, a Samsung elektronikus memória üzletágának elnöke is. A 100 nanométeres technológiát használó 1 Gb DDR DRAM egyébként a #11 vonalon készül, mely a Samsung első tömeggyártású 300 mm-es termékvonala.

A Samsung azzal, hogy újabb mérföldkövet rakott le a 300 mm-es gyártásban, fenntartja erős versenyképességét, mivel így az iparban elsőként gyárt a 100 nanométeres áramkörökön alapuló, 200 mm és 300 mm lapkaméretben készülő 256 Mb, 512 Mb és 1 Gb sűrűségű fejlett DRAM-okat.

A San Jose-i Gartner Dataquest piacelemzői az 1Gb DDR DRAM számára 2003. második felére 900 millió dolláros eladást jósolnak. A piac 2004-re várhatóan 2 milliárd dollárosra nő, 2007-re pedig eléri a 12,1 milliárd dollárt.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle