Connect with us

A hőség jelenti a legnagyobb veszélyt az elektronikára

Laptop

A hőség jelenti a legnagyobb veszélyt az elektronikára

Sokan vásárolnak ma már egyre drágább és érzékenyebb berendezéseket otthoni használatra, amelyek könnyen áldozatul esnek a nyári viharok és villámlások okozta áramkimaradásnak. Ezek védelmére egyre többen szereznek be szünetmentes tápegységet is; azt viszont kevesen tudják, hogy a nyári hőségben a légkondicionálók fokozott használata is nagy veszélyt jelent az elektronikai berendezésekre.

A nyári hónapokban a légkondicionálók és a hűtőberendezések gyakori használata miatt nő a teljesítményigény és az elektronikai berendezések terhelése. Az időjárás, a viharok és a villámcsapások ugyanakkor állandó veszélyforrást jelentenek az eszközökre. A miattuk fellépő áramingadozások gyakran okoznak az elektromos berendezésekben leállást, termeléskiesést és a számítógépekben adatvesztést, sőt, akár károsíthatják a drága és érzékeny elektronikus berendezéseket is. Ezért a megbízható otthoni illetve a vállalati tápvédelem kritikus fontosságú.

“A hatalmas teljesítményfelvétel miatt sokkal sűrűbben fordulnak elő feszültségingadozások az elektromos hálózaton. Ezek rengeteg kellemetlenséget okozhatnak és csökkenthetik a készülékek élettartamát. Sokan vásárolnak ma már megbízható szünetmentes tápegységet számítógépeik és otthoni berendezéseik védelmére is, de még mindig nem terjedt el a köztudatban, hogy védekezni kell a hálózat felől érkező feszültségtüskék ellen. Ilyenkor érdemes túlfeszültségvédőt felszerelni, ami néhány ezer forint, viszont megvéd az értékes berendezéseken történő kisülésektől.” – mondta Bíró Viktor, az APC hazai képviseletének vezetője.

A védekezés egyik formája ezért, hogy a hálózatban keletkező apró feszültségtüskéktől óvjuk a berendezéseinket. Vásárlásakor fontos tudni, hogy minél nagyobb a túlfeszültségvédő érzékenysége, annál jobban védi az eszköz a berendezéseket. Elhelyezésnél az eszközt érdemes egy csomóban, a vezetékek végpontjaihoz illeszteni, hogy az összes berendezés erről kapja a tápot, s ha túláram keletkezik a hálózatban, az eszköz még a berendezések elérése előtt kiegyenlítse a feszültséget. Ha az ember szabadságra megy, akkor viszont érdemes az összes elektronikus eszközt kikapcsolni, sőt a konnektorból ki is húzni mindent.

A védekezés másik módja, hogy teljes tápellátás-védelmet biztosítunk. Ekkor célszerű szünetmentes tápegységet alkalmazni, amely mindenféle feszültség probléma esetén lehetővé teszi a rendszerek további működését. A szünetmentes tápegység biztosította áthidalási idő alatt még befejezhető vagy elmenthető a munka, és üzemszerűen leállíthatók a berendezések.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom