Connect with us

Hirdetés

technokrata

Red Hat Enterprise Linux 3.0

Laptop

Red Hat Enterprise Linux 3.0

A Red Hat útjára indította a szerverek operációs rendszereinek szánt linux legújabb változatának bétaverzióját.

A Taroon névre keresztelt tesztverzió csak pár napja van kint, s bárki letöltheti a cég FTP site-járól. A végleges változat egyébként még az idén ősszel piacon lesz, mondta Leigh Day, a Red Hat egyik szóvivője.

A jelenlegi, 2.1-es verzió az Intel Xeon és Pentium processzoraira épülő szervereket és munkaállomásokat támogatja, de a legújabb, 3-as Enterprise Linux már az Itanium és az Opteron CPU-s rendszereken is képes lesz futni. Ráadásul az IBM teljes szervervonalát támogatja.

Ezzel a verzióval a Red Hat megpróbálja utolérni a SuSE-t, amely már rendelkezik ezen szegmensben teljesítő operációs rendszerrel. Igaz, hogy – elemzők szerint – a legtöbb linuxot a Pentium vagy Xeon rendszerekre telepítik; a fejlődés azonban nem állhat meg.

A racionalizálás jegyében a Red Hat még 2002-ben osztotta ketté üzletágát a linuxszal hobbi szinten foglalkozók számára készített Red Hat Linuxra és az üzleti felhasználóknak készített Red Hat Enterprise Linuxra. Ez utóbbiban lassabban követik egymást a változások, így teremtve könnyebben követhető környezetet a szoftver- és hardvercégeknek. Csúcsigényeket is kielégítő funkciók, nagyobb költségek és jobb terméktámogatás – ez jellemzi még a vállalati Linuxot az otthoni felhasználásra szánt változattal szemben.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés