Connect with us

Zárt tárgyalás a mobil-kartell ügyben

Laptop

Zárt tárgyalás a mobil-kartell ügyben

A mobiltársaságok és a Matáv hétfőn zárt tárgyalást kértek a GVH Versenytanácsától az ellenük indított kartell és gazdasági erőfölénnyel való visszaélés ügyében.

Zárt tárgyaláson folytatódott a mobiltársaságok, illetve a Matáv ellen indított eljárás, amelyet a Gazdasági Verseny Hivatal (GVH) Versenytanácsa indított ellenük kartell és gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt. Felmerült ugyanis, hogy a cégek a mobil-mobil összekapcsolási díjakat összehangoltan állapították meg, ugyanakkor a vezetékes-mobil összekapcsolási díjakat túl magasan tartották.

Mint ismeretes, a versenyhatóság 2002. februárjában indított kartell gyanú miatt eljárást a Matáv Rt., a Westel Rádiótelefon Kft., a Westel Mobil Rt., a Pannon GSM Rt., és a V.R.A.M. (Vodafone) Rt. ellen, majd 2002 júliusában a versenyfelügyeleti eljárást kiterjesztették erőfölénnyel való visszaélés alapos gyanújára is.

A 2003. július 28-ai döntése értelmében a Matáv ellen megszűnt az eljárás, a Westel Mobil Távközlési Rt.-t és a Pannon GSM Távközlési Rt.-t súlyos pénzbírsággal sújtották, míg a versenytanács a Vodafone-t nem bírságolta meg, mivel nem volt aktív résztvevője a piactorzításnak.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom