Connect with us

technokrata

DMR-E100H merevlemezes DVD videofelvevő

Laptop

DMR-E100H merevlemezes DVD videofelvevő

A DMR-E100H DVD videofelvevő beépített merevlemeze rengeteg olyan funkciót támogat, amelyekkel kellemes meglepetést fog okozni használójának.

Ez a kombinált egység akár 106 órányi felvételt tud rögzíteni a merevlemezen, vagy akár 12 órát egy 9,4GB-os kétoldalas DVD-RAM lemezen. A merevlemezen tárolt anyag egyetlen gombnyomással DVD-R lemezre másolható, méghozzá a normál sebesség 24-szeresével az EP üzemmódban. Egyetlen példa: ebben az üzemmódban egy 60 perces anyag átmásolásához 2,5 perc is elegendő.

A DMR-E100H számos, a legmodernebb technológiát képviselő funkcióval rendelkezik. Az SD memóriakártya és PC kártya fogadására alkalmas betöltőnyílás használatával lehetővé válik a JPEG/TIFF képformátumok valamint az MPEG2/MPEG4 mozgókép-formátumok lejátszása digitális fényképezőgépekről vagy Multi-AV kamerákról (D-snap). A DV bemeneti csatlakozó (IEEE1394) segítségével a digitális videokamerákkal rögzített anyagok digitális átjátszására nyílik lehetőség a képminőség megőrzésével.

A megnövelt felvételi idő mellett a DMR-E100H modell lehetővé teszi a digitális fényképezőgéppel rögzített képanyagok megtekintését és tárolását, valamint a digitális videokamerával készített mozgóképek bevitelét és szerkesztését. Ezek a felvételi lehetőségek a videókészítés olyan – egészen új – távlatait nyitják meg, mint például a szinte korlátlan mennyiségű TV műsor vagy videoklip felvétele, hogy azután valóban csak a legjobbak kerüljenek rögzítésre a DVD-RAM/DVD-R lemezen.

A DMR-E100H Time Slip funkciója segítségével lehetőség nyílik arra, hogy felvétel készítése közben ugyanarról a lemezről egyidőben egy másik programot lejátszhassunk. Ez a funkció a DVD-RAM lemezre vagy a merevlemezre történő felvétel alatt egyaránt elérhető.

Főbb jellemzők

– 106 órányi felvétel rögzítése a merevlemezre (EP üzemmódban)
– nagysebességű másolás merevlemezről DVD-RAM-ra (maximum x12) vagy DVD-R lemezre (maximum x24)
– SD mozgó- (MPEG2/MPEG4) és állóképek (JPEG) tárolása/lejátszása
– time Slip funkciók
– automatikus DV felvétel és címlista összeállítás

Egyéb hasznos szolgáltatások

Gyorsított lejátszás (x1.3)
Több modell is rendelkezik az 1,3-szoros sebességű lejátszás képességével. Ez az üzemmód teljes értékű hanggal lehetővé teszi, hogy akkor is áttekinthessen egy felvételt, ha a normál sebességű lejátszáshoz nincs elegendő ideje. Ez a funkció a csúsztatott idejű lejátszásnál is elérhető

Programok felvétele regiszterrel
Miután a címlista funkció segítségével átrendeztünk vagy letöröltünk egyes jeleneteket, az új összeállítást DVD-RAM-ra vagy DVD-R lemezre menthetjük. A DVD-RAM és a DVD-R lemezeknél egyaránt lehetséges a felvett anyag regiszteres formátumú megjelenítése a cím-menüben. A tartalomban szereplő minden egyes anyag külön regiszterként jelenik meg, így a lejátszani kívánt rész kiválasztása igazán egyszerűvé válik.

Automatikus frissítő felvétel [merevlemezen]
Ez a praktikus funkció minden nap vagy héten automatikusan felveszi kedvenc műsorát. Az új rész az előző helyére kerül felvételre, így nem kell a régebbi részek letörlésével bajlódnia, valamint a merevlemezen lévő szabad hely is azonos marad.

Mentesítő felvétel
Ezzel a funkcióval nem lesz több helyhiány miatt félbemaradt felvétel. DVD-RAM-ra vagy DVD-R lemezre történő felvétel során a DMR-E100H automatikusan ellenőrzi a rendelkezésre álló lemezhely méretét. Amennyiben a lemezen nincs elegendő hely, a felvétel automatikusan a merevlemezre történik. Ez a funkció automatikusan bekapcsol, ha elfelejt lemezt betenni a felvételhez.

Rugalmas felvétel (FR üzemmód)
Az FR (rugalmas felvételi idő) üzemmód a merevlemezről DVD-RAM vagy DVD-R lemezre történő felvétel esetén nyújt segítséget. A lemezen lévő szabad hely felmérése után ez a funkció automatikusan meghatározza a rendelkezésre álló helynek megfelelően a legjobb képminőséget produkáló felvételi sebességet.

Felvételek DVD-RAM lemezről a merevlemezre
A DMR-E100H beépített merevlemezére a DVD-RAM lemezről is felvételt készíthető. Ez a szolgáltatás a DVD videokamerákkal készített képanyagok másolásánál használható haszonnal, mivel az így átmásolt anyagok a merevlemezen tetszés szerint szerkeszthetőek, majd a végleges képanyag DVD-R lemezre menthető.

Felvétel és lejátszás, valamint részleges törlés és felvétel egy gombnyomással
Egyetlen gombnyomással a DMR-E100H automatikusan megkeresi a szabad helyet a merevlemezen vagy a DVD-RAM illetve a DVD-R lemezen, és máris kezdődhet a felvétel. Nem kell többé az üres részek keresgélésével bajlódni és a felvenni kívánt program hossza miatt aggódni. A lejátszás épp ilyen egyszerű. Egy gomb megnyomásával a DMR-E100H megkezdi a legutóbb felvett program lejátszását. Miután a DVD-RAM lemez feleslegessé vált (tetszőlegesen elszórt) szekciói letörlésre kerültek a DMR-E100H automatikusan megtalálja azokat az új felvételek számára, így nem kell az értékes lemezhely elpazarlásától tartania.

Címlista lejátszása és szerkesztése
A merevlemezre vagy DVD-RAM-ra felvett anyagok szabadon, és tetszőleges sorrendbe rendezhetőek. Az így nyert, egyedi összeállítás címlistaként elmenthető és bármikor átszerkeszthető. A maximum 99 címlista 999 jelenete tökéletes jelenetek közötti átmenettel jelenik meg a képernyőn.

Közvetlen navigátor
A merevlemezen vagy DVD-RAM-on rögzített programok könnyen áttekinthető listaként jelenik meg a képernyőn, így egy pillantás elegendő a tartalom átfutásához. A kurzor mozgatásával és a kívánt programra kattintással a kívánt információ azonnal megjeleníthető vagy a program akár le is törölhető. Ez a funkció akár felvétel közben is elérhető.

Többféle formátum lejátszása
A DMR-E100H többek között a következő formátumokat képes lejátszani: DVD-RAM, DVD-R, DVD-Video, DVD-Audio, zenei CD, video CD, CD-R/RW (CD-DA, Video CD, MP3 formátumú) lemezek.

Kiváló minőségű, lineáris PCM hang
A Dolby Digital mellett a DMR-E100H képes a PCM (pulzuskód modulációs) formátumú hangfelvételek készítésére is. A PCM formátum tömörítés nélküli hangjele kiváló hangzást eredményez.

Kétnyelvű felvétel
A multiplex sugárzású programok hangjának fő-, és alcsatornájának felvételére egyaránt lehetőség nyílik. Ez csak merevlemezen és DVD-RAM-on érhető el.

CPRM Felvételi lehetőség
A DMR-E100H már most készen áll a jövő CPRM-t (Content Protection for Recordable Media) megkívánó programjaira, amelyek egy programnak csak egyszeri felvételét engedik.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle