Connect with us

Megjelent a SurfControl WebFilter 4.5

Laptop

Megjelent a SurfControl WebFilter 4.5

Mint azt a legtöbb kutatócég az év folyamán jelezte, a spamek száma mára már meghaladja a legitim e-mailek számát, így a szűrő megoldások iránti igény 2003-ban is fokozódik, mely igényt a SurfControl az EmailFilter nemrégiben megjelent, 4.5-ös verziójával igyekszik kielégíteni.

A SurfControl EmailFilter a spamek szűrésén túl számos jelentős problémára megoldást nyújt: segítségével korlátozható a vállalati hálózatokon a pornó jellegű tartalmak továbbítása, a céges titkok és egyéb bizalmas jellegű információk kiszivárogtatása, illetve az EmailFilter sikerrel veszi fel a harcot az e-mailben terjedő vírusokkal szemben is.

Az üzenet-szűrés legújabb területét az azonnali üzenetküldők korlátozása jelenti, melyre a SurfControl az Instant Message Filtert kínálja. E termék segítségével nemcsak az információ- és időrabló P2P alkalmazások (ICQ, AOL Instant Messenger, MSN Messenger) szoríthatóak ésszerű korlátok közé, de a vállalatok és intézmények számára egyre fokozottabb jogi kockázatot jelentő file-cserélő alkalmazások (Kazaa, Grokster, Morpheus és társaik) használata is tiltható.

A WebFilter 4.5-ös verziójának segítségével már akár Gigabit Ethernet hálózatok is szűrhetők, és minden eddiginél részletesebb menedzsment- és jelentéskészítési lehetőségek állnak rendelkezésre.

Mint Nemes Dániel, a SurfControl magyarországi képviselője, a Filtermax stratégiai igazgatója elmondta, bár a spamek hazánkban még messze nem jelentenek akkora problémát, mint tőlünk nyugatabbra, az Internet terjedésével és az e-mail címek “öregedésével” nálunk is egyre nagyobb költséget jelentenek a vállalatok, az egyének és a hálózati szolgáltatók számára. Ugyanakkor a hatékony Internet-használatot lehetővé tevő alkalmazásokra már itthon is nagy szükség van, a file-cserélők miatt jelentkező jogi kockázatok kezelése pedig a külföldi jogvédő szervezetek magyarországi tevékenysége nyomán a hazai vállalatoknak és intézményeknek is egyre inkább elengedhetetlen.

A tartalom-szűrés ma már nem csupán informatikai kérdés, ezért a termékekhez kapcsolódó szolgáltatások mellett a filter:max privacy, HR-, adatvédelmi és munkajogi tanácsadást is nyújt ügyfeleinek, tette hozzá Nemes.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom