Connect with us

technokrata

Cisco hálózati labor- és diplomaátadó a BMF-en

Laptop

Cisco hálózati labor- és diplomaátadó a BMF-en

A CCNP laborátadással egy időben több mint 100 diák vette át diplomáját a Budapesti Műszaki Főiskolán.

Új CCNP (Cisco Certified Networking Professional) hálózati informatikai labort adott át ma a Cisco Systems a Budapesti Műszaki Főiskolán (BMF). A labornyitó ünnepséget követően a Cisco Hálózati Akadémia (CNA) Program keretén belül idén végzett diákok vehették át diplomájukat. Az idei végzősökkel együtt összesen 320 főre emelkedett az eddig végzett hallgatók létszáma. Ma országszerte 60 Akadémia működik, a diákok összlétszáma több mint 1 700 fő, amely a 2003/2004-es tanévben várhatóan eléri majd a 2.300 főt.

A Cisco Hálózati Akadémia Program keretében Magyarországon elsőként a Budapesti Műszaki Főiskolán elindított Cisco Certified Networking Professional (CCNP) mérnökszintű képzés a közepes méretű (100-1.000 végpont) intézményi hálózatok tervezésére, telepítésére, konfigurálására, hangolására és üzemeltetésére készíti fel a diákokat.

A képzési célban megfogalmazott legfontosabb elvárás, hogy a hallgatók életszerű feladatok önálló megoldását legyenek képesek elsajátítani. Ilyen, a valósághoz közeli feladatokat megfogalmazni és megoldani csak megfelelő laborkörnyezetben lehetséges. A CCNP labor eszközparkja és kialakítása minden vonatkozásban életszerű és korszerű infrastruktúrát biztosít. A labor hálózati eszközei és az ezeket egymással, illetve a számítógépekkel összekapcsoló, rugalmasan konfigurálható kábelrendszer végtelenül sokféle hálózati konfiguráció kialakítására és vizsgálatára ad módot, melyre a tananyag sokoldalú laborgyakorlati anyaga is épül. Mindezek együttes eredményeként a képzés résztvevői valósághű környezetben sajátíthatják el a műszaki alkotás és problémamegoldás gyakorlatát. A 20 millió forint értékű hálózati laborfelszerelést a Cisco Systems Magyarországgal együttműködésben az Accenture, a CNA Program legnagyobb magyarországi szponzora bocsátotta a BMF rendelkezésére.

Az 1997-ben elindított Cisco Hálózati Akadémia (CNA) Programban jelenleg 151 országban 10.100 Akadémián 460.000 diák vesz részt, a magyarországi CNA közösséget 60 Akadémián több mint 1700 diák és 155 oktató alkotja. A 2003/2004-es tanévben a diákok létszáma várhatóan eléri majd a 2.300 főt. A Program 2001-ben bekerült az Országos Képzési Jegyzékbe (OKJ), amely alapján a diákok „informatikai hálózati rendszerépítő” képesítést kaphatnak a vizsgák sikeres teljesítésével. A Cisco Systems Magyarország az eddigiekben több mint 180 millió forintot fordított a CNA Programra.

A Cisco Hálózati Akadémia Programban az idei tanévben újabb 200 diák végez, 320 főre növelve az eddig végzett hallgatók összlétszámát. A végzős diákok többek között a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Karán, a hódmezővásárhelyi Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskolában és Gimnáziumban, a Veszprémi Egyetemen, a nyírbátori Bethlen Gábor Szakközépiskolában, a debreceni Mechwart András Szakközépiskolában, a szolnoki Pálfy János Szakközépiskolában és a Debreceni Egyetemen kialakított Cisco Hálózati Akadémiákon végezték el sikeresen a Program e-learning alapú, magas színvonalú elméleti és gyakorlati képzését. A végzős diákoknak Jakab János az Oktatási Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára, Sima Dezső, a BMF rektora, valamint Budafoki Róbert, a Cisco Systems Magyarország ügyvezető igazgatója nyújtotta át a diplomát.

A Cisco Systems a végzős diákok szakmai pályafutásának támogatására is nagy hangsúlyt fektet, a Cisco Hálózati Akadémia Program honlapján a végzős diákok karrierjük alakításához kapnak segítséget: konkrét állásajánlatok, elhelyezkedési lehetőségek, nyári munkák, karrierépítési és álláskeresési készségfejlesztő tanácsadás szerepelnek az oldal kínálatában. A diákok döntő része felsőoktatási intézményekben tanul tovább.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák