Connect with us

technokrata

Szoftverlopási botránysorozat a Microsoftnál

Laptop

Szoftverlopási botránysorozat a Microsoftnál

Az óriásvállalat néhány alkalmazottja nem tudott ellenállni az illegális szoftverkereskedelem csábításának…

Egy volt Microsoft alkalmazottat bűnösnek találtak illegális szoftverkereskedelem vádjában. A 31 éves, a vállalatnál korábban adminisztratív feladatokat végző Kori Robin Brown a cég Xbox konzol és játékfejlesztő részlegén dolgozott – s közben 6 millió dollár értékben rendelt szoftvert anyacégétől. A redmondi vállalat ugyanis kedvezményes áron kínálja szoftvereit saját dolgozóinak, amit Brown igyekezett is kihasználni: az Microsoft SQL Server adatbázis-kezelő szoftverből folyamatosan nagyobb mennyiséget rendelt, amit aztán saját maga értékesített.

Az 1998 és 2000 közötti időszakban tevékenykedő ex-alkalmazott talán le sem bukott volna, ha korábban egy jóval nagyobb csalást követően nem rendelnek el részletesebb vizsgálatot. A cég akkor fogadott külön embereket az ilyen esetek kivizsgálására, amikor tavaly egyik menedzsere – név szerint Daniel Feussner – decemberben letartóztatásra került. A pazarló életmódot folytató Feussner ugyanis szintén a diszkont áron vásárolt, majd jelentős haszonnal továbbadott szoftverekből élt – egészen addig, amíg egy helyi kórházban véget nem vetett életének (vélhetően a rá nehezedő pszichikai nyomás miatt).

A múlt hónapban pedig Richard Gregget, a Windows egyik projekt koordinátorát tartóztatták le 17 millió dolláros károkozás vádjával, s ennek a vizsgálatnak az eredményeként akadt horogra Brown is. Ez utóbbi egyébként akár öt év börtönt és negyedmillió dolláros büntetést is kaphat – az ítéletet várhatóan október elején mondják ki.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák