Connect with us

technokrata

Openoffice 1.1 – a Microsoft Office (egyik) alternatívája

Laptop

Openoffice 1.1 – a Microsoft Office (egyik) alternatívája

Az irodai alkalmazáscsomagok tekintetében szerencsére mára már kiszélesedett a korábbi, leginkább egyszereplősnek mondható kínálat. A fejlődés ezen a fronton sem állt meg: nemrég jelentették be az Openofffice megújulását.

Az 1.1-es változat lesz az első nagyobb léptékű változtatás az eredeti szoftverhez képest; a most bejelentett ˝release candidate˝ (RC) verzió pedig azt jelenti, hogy már nagyon közel van a végleges változat megjelenése. Ez egyébként a csomagot fejlesztő szervezet website-járól le is tölthető.

Az Openoffice.org marketingjének társvezetője, Sam Hiser elmondása szerint a végleges verzió már csak a mostaninak egy finomhangolt kiadása lesz, lényegi változások már nem várhatók a jelenlegi állapothoz képest. Mit jelent ez? A szövegszerkesztő, táblázatkezelő és egyéb szoftvereszközöket felvonultató csomag megőrizte előnyeit: a Microsoft formátumaival továbbra is kompatibilis, ám Redmond termékével szemben sokkal előnyösebb áron kerül a (virtuális) boltok polcaira.

Emellett azonban képes file-ok exportálására PDF illetve Flash formátumban. Még inkább támogatja az XML-t és a nem latin karakterkészleteket is (jelenleg 30 nyelven érhető el a szoftver, de további 60-on zajlanak a munkálatok).Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák