Connect with us

technokrata

Újabb Linux kernel

Laptop

Újabb Linux kernel

Linus Torvalds közzé adta a 2.6-os rendszermag legutolsó fejlesztői változatát, mely után nemsokára a végleges verzió jelentkezik.

2.5.75 – ezt a besorolást kapta az utolsó fejlesztői változata annak a kernelnek, mely hamarosan megjelenik, 2.6-os számozással. Még a hónap elején jelentette be Torvalds, hogy hamarosan kikerül az utolsó ˝próbaváltozat˝ (újabb nyilatkozatok szerint csak napok kérdése), amelyet valószínűleg egy-két hónapra rá követ a végleges verzió.

A 2.7.5-ös kernelbe integráltan megjelent egy előzetes ütemező (anticipatory scheduler), illetve hardveres frissítéseket tartalmaz: az ARM és az Intel chip architektúrái kaptak jobb támogatást (ez egyértelmű lépés a zsebszámítógépek irányába). Ezen felül több újítással nem fog találkozni az egyszeri halandó, hiszen most az úgynevezett karbantartási módba lép a kernel.

˝Valószínűleg pár hónappal a megjelenést követően kerül majd ki a 2.6.0.˝ – tájékoztatta korábban a nyilvánosságot a Linux atyja. ˝Itt természetesen nem állnak meg a dolgok. Általában az új, végleges kernelváltozatot a disztribúciók fél éves késéssel veszik használatba.˝ – folytatta Torvalds. Ezzel összhangban áll az IBM azon kijelentése, mely szerint a 2.6-os kernelre alapuló termékek 2004 első felében jelennek meg a Kék Óriás gondozásában.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák