Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Xeon processzort jelentett be az Intel

Laptop

Új Xeon processzort jelentett be az Intel

Az Intel ma bemutatta a kétprocesszoros szerverekhez és munkaállomásokhoz készült új Intel Xeon processzort, amely a termék korábbi verzióihoz képest kétszeres méretű lapkára szerelt gyorsítótárral van felszerelve.

Az új processzor révén a teljesítmény több mint 15 százalékkal javítható; kompatíbilis lévén a meglévő rendszerekkel, a befektetett tőke megtérülési folyamata is fenntartható.

A lapkára szerelt gyorsítótár egy nagysebességű, a processzorral azonos szilíciumlapkán elhelyezett memória. A processzor lapkára szerelt gyorsítótárában tárolt adatok gyorsabban érhetők el, mint a merevlemezen vagy egyéb rendszermemóriákban találhatók, ez pedig nagyobb teljesítményt, jobb adatátvitelt és növekvő felhasználói kapacitást eredményez.

Az új Intel Xeon processzor 3,06 gigahertzes sebességű, 1 MB harmadszintű gyorsítótárral valamint egy 533 megahertzes rendszerbusszal van felszerelve. Általános célú szerverekben (webhosting, adatgyorsítótári alkalmazások, keresőmotorok, biztonsági, médiafolyam- és nagy teljesítményű számítástechnikai alkalmazások céljára) történő felhasználásra készült, de remekül megfelel azon munkaállomások számára is, amelyek digitális tartalomkészítő, mechanikai és elektronikai tervező, pénzügyi elemző vagy háromdimenziós modellező feladatokat látnak el. Az új processzor kiegészíti a legfrissebb – júniusban bemutatott – Intel Xeon MP processzort, amely a vállalati szintű alkalmazásokhoz és a középkategóriás adatkezeléshez kínál kiváló méretezhetőséget és vezető ár/érték arányt (például üzleti logikai alkalmazásokhoz, alkalmazásszerverekhez és adatbázisokhoz). Iparági elemzők szerint a manapság szállított szerverek több mint 85 százaléka az Intel architektúrára épül. Az Intel Xeon processzorsorozat főszerepet játszik ebben a sikerben.

A termékcsalád az Intel ˝valódi szerver˝ kampányának is az egyik főszereplője. Ez egy olyan program, melynek célja, hogy a – főleg kis és közepes méretű – vállalkozásokkal megismertesse azokat az üzleti és technológiai előnyöket, amelyeket a számítástechnikai igényeknek legjobban megfelelő szerver kiválasztása nyújt. Nagy sávszélességű kapcsolatok (például a Gigabit Ethernet) használata, nagy kapacitású tárolóeszközök (mint a RAID) alkalmazása, redundáns komponensek és egy szerveroperációs rendszer többfelhasználós alkalmazásokkal együtt – mindez Intel processzorokkal kombinálva – hozzájárul a műveleti költségek csökkentéséhez, a teljesítmény növeléséhez és elegendő teret biztosít a további növekedéshez.

A 3,06 gigahertzes, 1 megabájt harmadszintű gyorsítótárral felszerelt Intel Xeon processzor cserekompatíbilis a jelenlegi Intel E7501 (szerverekhez készült) vagy az Intel E7505 (munkaállomásokhoz gyártott) lapkakészlettel ellátott rendszerekkel, az Intel PRO Gigabit Ethernet hálózati kapcsolati eszközökkel és az Intel Server RAID vezérlőkkel. Hardverkompatíbilis továbbá a vezető gyártók rendszereivel és a két Intel Xeon processzorral működő Intel Server termékekkel.A 3,06 gigahertzes, 1 MB harmadszintű gyorsítótárral felszerelt Intel Xeon processzor világszerte kapható; az Intel által ajánlott listaár 1000 darabos mennyiség esetén 690 dollár.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés