Connect with us

technokrata

Shaker: magyar szoftver világsikere

Laptop

Shaker: magyar szoftver világsikere

Példátlan magyar sikert hozott a Flash programozók Oscar-díjaként is ismert Flashforward2003 nemzetközi verseny döntője: New Yorkban a hétvégén jelentették be, hogy a Mimóza által fejlesztett Shaker online prezentációkészítő szoftvert választották a ˝kiváló technológiai megvalósítás˝ kategória legjobbjának.

Magyar szoftverfejlesztő cég első ízben nyert a világ legrangosabb Flash-technológiai seregszemléjén, amelyet a Macromedia Corporation védnöksége alatt immár negyedik éve rendeznek meg.

A Mimóza által fejlesztett Shaker online prezentáció-készítő szoftver egyetlen magyar jelöltként jutott a négy legjobb közé a New York-i Flashforward Film Festivalon. A független Flash designerekből és programozókból álló zsűri szavazatai alapján a Shaker a „kiváló technológiai megvalósítás” kategóriában nyerte el a legjobbnak járó díjat.

Shaker

A Shaker Flash-alapú prezentációkészítő-szoftver az idei párizsi Comdex kiállításon mutatkozott be. A termék fejlesztésekor a Mimóza szakemberei – köztük az első magyar Macromedia FlashMX tanúsítvánnyal rendelkező programozó – abból a felismerésből indultak ki, hogy piaci igény van olyan egyszerűen használható prezentációkészítő alkalmazásra, amellyel látványos, egyedi, a céges arculatot egységesen hordozó prezentációk készíthetők. A látványos megjelenítés érdekében a Flash-technológiára esett a választás.

A Shaker lehetőséget ad arra, hogy egy átlagos felhasználó is professzionális és kreatív animációkkal színesített prezentációkat készíthessen, emellett a termék szerkesztői sablonokon alapuló működésével biztosítja a céges arculat mindenkori konzisztens megjelenését. Online elérhetőségének köszönhetően a Shakerrel készített prezentációk bármikor, bárhonnan elérhetők, a termék használatához csak egy böngészőre és Internet-kapcsolatra van szükség. A Shaker fejlesztése nem állt meg a prezentációszerkesztő funkció elkészítésénél, a szoftver online keretrendszere a munka, különösen a csapatmunka minden fázisát támogatja. File-megosztás, fórum, üzenőfal, online és offline előadási lehetőség segíti a prezentáció készítőit, előadóit és a döntéshozókat az együttműködésben. Alapkoncepció volt a szoftver fejlesztésekor az egyszerűség: a Shakerben minden szerkesztőfunkció egyetlen kattintással elérhető, használatát – a felhasználói tesztek alapján – bárki 90 perc alatt könnyen elsajátítja.

Flashforward Festival

A Flashforward Festivalra idén több mint 2000 nevezés érkezett, amiből 60 pályamunka jutott a döntőbe. A Flashforward évek óta a leginnovatívabb technikai megoldások bemutatására vállalkozik a programozás, a design, illetve a fejlesztés terén. A nevezés egyetlen feltétele: ezen technikai fejlesztésekhez részben vagy egészben a Macromedia SWF file-formátumot kell használni. A Flashforward Festival minden évben olyan újdonságok bemutatására vállalkozik, amelyek technológiai és fejlesztési szempontból a jövőbe mutatnak.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle