Connect with us

technokrata

Jönnek az olcsóbb Tábla PC-k

Laptop

Jönnek az olcsóbb Tábla PC-k

A Tábla PC-k egy teljesen külön fajtáját képviselik a noteszgépeknek, melyek eddig magas áruk miatt nem válhattak közkedveltté. Az IBM és a Toshiba azonban komoly árcsökkentést tervez.

A két vállalat a tajvani notebook-gyártókkal összefogva alacsony árú Tábla PC-k kiadását tervezi, közölték a távol-keletiek. A két cég ugyanis felvette a kapcsolatot néhány tajvani gyártóval, illetve rendeléseket adott le nekik (kiskereskedelmi áron) 1300 dolláros Tábla PC-k elkészítésére.

Ezen kicsiny noteszgépek eladásai eddig nem úgy alakultak, ahogyan azt eredetileg várták. Pedig a megfelelő indítás megvolt, hiszen még a Microsoft is sok-sok dollárt költött az eszköz népszerűsítésére. Egyesek szerint a magas árak miatt az is hozzájárult azonban a viszonylagos sikertelenséghez, hogy Redmond nem adott elég támogatást a hardver-gyártó cégek számára. Akármi is áll a Tábla PC-k eddigi szereplésének hátterében, a számadatok szerint nagy gátat jelent az eszköz széleskörű elterjedésének: a HP és az Acer is stagnáló vagy éppen csökkenő eladásokról számolt be. Míg ez utóbbi cég teljes notebook-eladásából csak tíz százalékos részesedéssel bír a Tábla PC, a HP-nél ez valahol 2-3 százalék körül jár.

A Kínától elszakadt szigetország számítógép-gyártói azonban úgy vélik, hogy a 100-200 dollárral is mérséklődő ár meghozza végre a várva várt kereslet-fellendülést.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák