Connect with us

technokrata

Büntetik a számhordozhatóság fejlesztésben elmaradó szolgáltatókat

Laptop

Büntetik a számhordozhatóság fejlesztésben elmaradó szolgáltatókat

Szerdán a kormány elé terjesztik az elektronikus hírközlési törvény és a postatörvény irányelveit, a távközlési szolgáltatók előfizetőinek számhordozhatóságával kapcsolatos kezdeményezést, valamint az IHM széles sávú Internet fejlesztésével kapcsolatos elképzeléseit.

Szerdán a kormány elé terjesztik az elektronikus hírközlési törvény és a postatörvény irányelveit. Szintén szerdán kerül a kabinet elé a távközlési szolgáltatók előfizetőinek számhordozhatóságáról szóló kezdeményezés, valamint az IHM-elképzelések a széles sávú Internet fejlesztésével kapcsolatban.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) tervei szerint a vezetékes előfizetők esetében 2004. január 1-jétől valósulna meg a számhordozhatóság, míg a mobil cégek esetében néhány hónappal később. A kormány várhatóan egy 800 millió forintos támogatási csomagot hoz létre a technikai feltételek megteremtéséhez. Ebből az érintett szolgáltatók a szükséges beruházás legfeljebb 30 százalékáig igényelhetnek pénzt. Az a szolgáltató, aki január 1-jéig nem teszi lehetővé a számhordozhatóságot, az első két hónapban 33-33 százalékot veszít a kormánytámogatásból, majd büntetést kap.

Létrejön egy 600 millió forintos pályázati keret azon szolgáltatók számára, amelyek széles sávú Internet-fejlesztésbe kezdenének, ám az adókedvezményt nem tudják igénybe venni. Ilyenek a 15 ezer fő alatti településeken működő, s emiatt nem nyereséges cégek. Míg a legkorszerűbb széles sávú internetes technológiák elterjesztésére újabb 400 millió forintos alapot hoznak létre.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle