Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IVSZ és az Inforum üdvözli az IHM Munkavállalói PC programját

Laptop

Az IVSZ és az Inforum üdvözli az IHM Munkavállalói PC programját

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Munkavállalói PC programja a vállalatoknak nyújtott adókedvezmények révén segíti a háztartások számítógép és Internet ellátottságának javulását. Az IVSZ és az Inforum sikerként értékeli a Magyarországon eddig egyedülálló modell kialakítását.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium közzé tette Munkavállalói PC programját, amely a vállalatoknak nyújtott adókedvezmények révén segíti a háztartások számítógép és Internet ellátottságának javulását. A több mint 260 kis- és középvállakozást, valamint multinacionális informatikai céget tömörítő IVSZ és a hazai informatikai szövetségeket képviselő Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum) sikerként értékeli a Magyarországon eddig egyedülálló modell kialakítását. A továbbiakban mindkét szervezet szorgalmazza a program továbbfejlesztését, hogy a munkavállalói PC vásárlás illetve Internet ellátás a jövőben közvetlenebbül összekapcsolható legyen a bérjellegű kifizetésekkel. Az informatikai szakmai szervezetek a konstrukciót előremutató, jó és fontos lépésnek tartják a hazai információs társadalom fejlesztéséhez vezető úton.

A „Munkavállalói PC Program” két törvénymódosításon alapul, amelyek az eddigieknél sokkal kedvezőbb feltételek mellett teszik lehetővé, hogy a munkaadók dolgozóiknak otthoni alkalmazásra számítógépet, illetve Internet-hozzáférést biztosítsanak. Az egyik módosítás a számítástechnikai eszközök elszámolhatóságát gyorsítja fel, és az eddigi három év helyett két év alatt teszi lehetővé a megvásárolt, bérelt vagy lízingelt számítástechnikai eszközök adóból való leírását. A másik módosítás a korábban jelentős adóterheket teljesen megszüntette: 2003. január 1-jéig a munkáltatónak 44% személyi jövedelemadót, 29% társadalombiztosítási járulékot kellett fizetnie, ha dolgozóinak otthoni használatra biztosított számítógép- és Internet-használatot. Idéntől ezek a járulékterhek az így kihelyezett eszközökre és szolgáltatásokra nézve nem jelentkeznek többé.

Az információs társadalom felépítésében kulcskérdés az informatikai-távközlési infrastruktúra kritikus tömegének elérése. Az Inforum kezdeményezésére az IHM által megvalósított program társadalmasításában aktív közreműködést vállal az IVSZ és tagvállalatai, hogy az informatikai végpontot jelentő, szoftverekkel, adatátvitellel felszerelt személyi számítógépeken keresztül kapcsolódhassanak be a munkavállalók akár otthonukból is az elektronikus gazdaságba, az információs társadalomba.

„Az Inforum öt évig dolgozott az adókedvezményen alapuló PC- és Internet-hozzáférési modell bevezetésén. Reméljük, hogy az információs társadalom fejlesztését szolgáló kezdeményezésekben és projektekben – különösen a most megvalósuló Munkavállalói PC program társadalmi megismertetésében – az Inforum, az IVSZ és az IHM továbbra is szorosan együttműködhet egymással.” – nyilatkozta Dombi Gábor, az Inforum főtitkára.

Dr. Kóka János hangsúlyozta, hogy az IVSZ a jövőben is tevékenyen részt akar venni az IHM információs társadalom fejlesztését és az informatikai kultúra terjesztését célzó kampányaiban. „Bízom benne, hogy a nagyvállalatok, az állami szféra és a közigazgatási szervek vezetői az elsők közt élnek a Munkavállalói PC program adta lehetőséggel. Szövetségünk tagjai pedig felkészültek a program szakmai és üzleti támogatására” – tette hozzá az IVSZ elnöke.

A társadalmi szervezetek szorosan együtt kívánnak működni a Kormánnyal a program bővülése és fejlődése érdekében annak előmozdítására, hogy a gazdálkodó szervezetek minél kedvezőbb feltételekkel kínálhassák fel az informatikai eszközöket és szolgáltatásokat dolgozóiknak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés