Connect with us

technokrata

A magyar épülettervező szoftver már 3 éve folyamatosan a csúcson

Laptop

A magyar épülettervező szoftver már 3 éve folyamatosan a csúcson

A Virtuális Épület modellező szoftver három egymást követő évben is elnyerte a Legjobb Építészeti CAD Technológia díjat.

A Graphisoft, a Virtuális Épület koncepció fejlesztője, ma bejelentette, hogy az építészet és építőipar számára kifejlesztett modellalapú tervezőszoftverét, az ArchiCAD 8-at a CADENCE amerikai szaklap Szerkesztőségi Díjával tüntette ki. Júliusi számában a CADENCE azokat a csúcsminőséget nyújtó tervezőszoftvereket és fejlesztőiket díjazza, amelyek hozzájárulnak az iparág színvonalának emeléséhez.

„A Graphisoft, központi adatbázisként működő épületmodelljével – közismert nevén Virtuális Épület koncepciójával – már jónéhány éve piacvezető.” – mondta Arnie Williams, a CADENCE magazin főszerkesztője. „Csúcstechnológiát képviselő fejlesztésén túl a Graphisoft nagymértékben hozzájárult az Iparági Adatcsere Szabvány (IFC) iparági elfogadtatásához. Az ArchiCAD az adatcserét legmagasabb szinten biztosító programok egyike, amely építőipari kiegészítőket is tartalmaz.”

Az ArchiCAD-del a felhasználók olyan Virtuális Épületmodellt szerkesztenek, amely a tervezés, a kivitelezés és a létesítménygazdálkodás teljes folyamatát támogatja. A parametrikus technológián alapuló 3D-s modellező szoftver az összes épületelemet és –objektumot képes kezelni egy projekten belül. Így az ArchiCAD-et használó építészek olyan épületadatokat hozhatnak létre, amelyek az épület teljes élettartamán keresztül értékes információt szolgáltatnak. Az idén tavasszal magyar piacra került ArchiCAD 8 továbbfejlesztett dokumentációkezelést kínál, valamint új eszközöket a szilárd test műveletekhez, amelyek egyedi és komplex objektumok egyszerűbb, rugalmasabb modellezését segítik. A szoftver legújabb verziójának új funkciói közül kiemelkedik a Részletrajzeszköz, amely felgyorsítja a 2D-s munkákat, valamint a továbbfejlesztett tervfeldolgozási és szerkesztési technikák és a korszerűbb kezelői felület.

„A CADENCE magazin ismét rangos elismerésben részesítette a Graphisoft ArchiCAD 8-at mint az iparág vezető, kiváló termékét.” – mondta Chris Barron, a Graphisoft USA építészeti elnökhelyettese. „Ügyfélkörünk világszerte továbbra is jelentős előnyöket élvezhet innovációnknak, az általunk kínált adatcsere-lehetőségeknek és nem utolsó sorban ügyfeleink támogatásának köszönhetően.”Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle