Connect with us

technokrata

CD-ről futtatható Linux

Laptop

CD-ről futtatható Linux

A Lindows olyan változatott adott ki operációs rendszeréből, amely megkönnyíti a telepítést. E folyamat ugyanis teljesen ki van iktatva, így közvetlenül a CD-ről lehet futtatni a szoftvert.

A San Diego székhelyű disztribútor bejelentette LindowsCD-jét, ami az ismert név ellenére egy új terméket takar maga mögött. Legalábbis a kiadó szerint, aki ezzel azon számítógép-tulajdonosokat célozza meg, akik nem tudják vagy nem akarják jelenleg használt operációs rendszereiket eltávolítani egy Linux kedvéért.

A LindowsCD mindenki számára ingyenes, aki már megvette a LindowsOS 4.0-s változatát, amely tulajdonképpen az újdonság teljes változata. A korong önmagában is beszerezhető, ezen esetben 30 dolláros kiadással kell számolni, amiért a felhasználó a LindowsOS 4.0 összepréselt változatát kapja meg. Ezek a médiák azért a lényeges részeket magukban foglalják: a Microsoft kompatibilis üzleti alkalmazások, az MP3 multimédiás támogatása, a Real Audio és a Flash is képviselteti magát a kompakt lemezen.

Michael Robertson szerint a számítógép tulajdonosoknak legtöbbször nincsen helyük arra, hogy kipróbálják a Linuxot – ám ezen megoldással tudnak segíteni a problémán. Ez ráadásul egyben egyszerűsíti is a szoftver kezelését. Erre szükség is van, mert – a Forrest Research kutatásai szerint – még mindig kevés linuxot alkalmaznak otthoni környezetben. Ted Schadler, a cég elemzője elmondta, hogy egy, 65 ezer háztartást érintő felmérés eredményeit értékelve kiderült, hogy az amerikai háztartások kevesebb mint egy százaléka rendelkezik feltelepített linuxszal.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle