Connect with us

technokrata

SuSE Linux Standard Server 8

Laptop

SuSE Linux Standard Server 8

Felhasználóbarát felület és könnyen beállítható jogosultságrendszer.

A SuSE bejelentette a SuSE Linux Standard Server 8 megjelenését az év harmadik negyedére. A magyar nyelven is teljes mértékben grafikusan karbantartható SuSE Linux Standard Server elsősorban kisebb vállalatoknak és szervezeteknek szól; olyanoknak, akik megbízható megoldást keresnek az Internet-elérés megosztására, valamint a file-, nyomtató- és levelező szolgáltatások terén. A Standard Server az AMD és Intel 32 bites processzorain fut (x86), akár két processzort is támogatva. A nagyközönség július 10-én, a Karlsruhe-ben rendezett LinuxTag kiállításon és konferencián ismerheti meg először az új szerver operációs rendszert.

A SuSE Linux Standard Server 8 felhasználóbarát grafikus felülete és számos segédeszköze felhasználók tanácsai alapján került kidolgozásra, így tökéletesen ellátja azokat a feladatokat, melyek a kis- és középvállalatok IT-környezeteiben mindennaposnak számítanak.

“A SuSE Linux szervercsalád bővítésével a kisebb irodák és szervezetek igényeit elégítjük ki, a saját igényeik megfogalmazása alapján.” – magyarázza Dr. Uwe Schmid a SuSE Linux AG fejlesztői és marketing igazgatója. “Az ötéves szoftverkarbantartás, melyet a SuSE Linux Standard Server 8-ra is érvényes, garantálja a hosszútávú befektetési biztonságot.”

A SuSE Linux Standard Server 8 telepítéséhez és beállításához kizárólag alapvető hálózati ismeretekre, az Internet-szolgáltató adataira, valamint az intézménynévre és a felhasználók adataira van szükség. A grafikusan beállítható Internet-elérés a webes tartalmak gyorstárolásának és szűrésének lehetőségét is tartalmazza, ami nem csak gyorsabbá és költséghatékonyabbá teszi a internetezést, hanem biztonságosabbá is.

“Ez a termék lesz az első olyan Linux-alapú szervertermék a magyar piacon, mely magyar nyelven telepíthető, használható, adminisztrálható és melyhez a teljeskörű üzemeltetési dokumentáció és a támogatás is magyar nyelven érhető el.” – mondta Dr.Szentiványi Gábor, a SuSE Linux magyarországi irodájának vezetője.

A SuSE Linux Standard Server 8-ban teljesen átdolgozott jogosultságrendszer került alkalmazásra a file- és egyéb erőforrások hozzáférési jogosultságainak beállításához. A felhasználói adatokat egy központi címtárszolgáltatás (LDAP) nyújtja. Az adatok biztonságáról a hozzáférési jogosultságlistákkal (ACL) kiegészített file-rendszer gondoskodik. Ezek a jogosultságok a SuSE Linux Standard Server 8 webes felületén keresztül akár egy távoli gépről is könnyen és gyorsan beállíthatók.

A grafikus beállítási segédeszközök (varázslók) szinte gyerekjátékká teszik az olyan szolgáltatások beállítását, mint például a domainvezérlés, a file- és nyomtatási szolgáltatás Windows kliensek számára, valamint az Internet-elérés és a névszerver szolgáltatás. Ezen felül egy teljesértékű levelezőszervert is tartalmaz a SuSE Linux Standard Server 8. A munkaállomások integrálása a SuSE Linux Standard Server hálózatába gyors és könnyű. A hálózati címek dinamikus kiosztásának sémái (DHCP) grafikusan beállíthatók. A windowsos gépi domainhozzáférés automatikusan kerül beállításra, így a házon kívüli munkatársak virtuális magánhálózaton (VPN) keresztül férhetnek hozzá a céges adatokhoz. A SuSE Linux Standard Server 8 alkalmazásszerverként is megállja a helyét.

A ´SuSE Linux Standard Server 8 powered by UnitedLinux´ tipikusan egy- és kétprocesszoros szerverekre lett tervezve, kisebb vállalatok és szervezetek számára optimalizálva. A termék 30 nap telepítési segítséget és egy év szoftverkarbantartást tartalmaz a SuSE szoftverkarbantartási programjának keretén belül.

A bővített terméktámogatás a SuSE Linux Standard Serverre is rendelkezésre áll, biztosítva, hogy az egyes vállalatok a szerver futtatása közben bármikor kompetens segítséghez juthassanak, garantált válaszidőkkel, előre kiszámítható árakkal, akár a nap 24 órájában.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák