Connect with us

Hirdetés

technokrata

SuSE Linux Standard Server 8

Laptop

SuSE Linux Standard Server 8

Felhasználóbarát felület és könnyen beállítható jogosultságrendszer.

A SuSE bejelentette a SuSE Linux Standard Server 8 megjelenését az év harmadik negyedére. A magyar nyelven is teljes mértékben grafikusan karbantartható SuSE Linux Standard Server elsősorban kisebb vállalatoknak és szervezeteknek szól; olyanoknak, akik megbízható megoldást keresnek az Internet-elérés megosztására, valamint a file-, nyomtató- és levelező szolgáltatások terén. A Standard Server az AMD és Intel 32 bites processzorain fut (x86), akár két processzort is támogatva. A nagyközönség július 10-én, a Karlsruhe-ben rendezett LinuxTag kiállításon és konferencián ismerheti meg először az új szerver operációs rendszert.

A SuSE Linux Standard Server 8 felhasználóbarát grafikus felülete és számos segédeszköze felhasználók tanácsai alapján került kidolgozásra, így tökéletesen ellátja azokat a feladatokat, melyek a kis- és középvállalatok IT-környezeteiben mindennaposnak számítanak.

“A SuSE Linux szervercsalád bővítésével a kisebb irodák és szervezetek igényeit elégítjük ki, a saját igényeik megfogalmazása alapján.” – magyarázza Dr. Uwe Schmid a SuSE Linux AG fejlesztői és marketing igazgatója. “Az ötéves szoftverkarbantartás, melyet a SuSE Linux Standard Server 8-ra is érvényes, garantálja a hosszútávú befektetési biztonságot.”

A SuSE Linux Standard Server 8 telepítéséhez és beállításához kizárólag alapvető hálózati ismeretekre, az Internet-szolgáltató adataira, valamint az intézménynévre és a felhasználók adataira van szükség. A grafikusan beállítható Internet-elérés a webes tartalmak gyorstárolásának és szűrésének lehetőségét is tartalmazza, ami nem csak gyorsabbá és költséghatékonyabbá teszi a internetezést, hanem biztonságosabbá is.

“Ez a termék lesz az első olyan Linux-alapú szervertermék a magyar piacon, mely magyar nyelven telepíthető, használható, adminisztrálható és melyhez a teljeskörű üzemeltetési dokumentáció és a támogatás is magyar nyelven érhető el.” – mondta Dr.Szentiványi Gábor, a SuSE Linux magyarországi irodájának vezetője.

A SuSE Linux Standard Server 8-ban teljesen átdolgozott jogosultságrendszer került alkalmazásra a file- és egyéb erőforrások hozzáférési jogosultságainak beállításához. A felhasználói adatokat egy központi címtárszolgáltatás (LDAP) nyújtja. Az adatok biztonságáról a hozzáférési jogosultságlistákkal (ACL) kiegészített file-rendszer gondoskodik. Ezek a jogosultságok a SuSE Linux Standard Server 8 webes felületén keresztül akár egy távoli gépről is könnyen és gyorsan beállíthatók.

A grafikus beállítási segédeszközök (varázslók) szinte gyerekjátékká teszik az olyan szolgáltatások beállítását, mint például a domainvezérlés, a file- és nyomtatási szolgáltatás Windows kliensek számára, valamint az Internet-elérés és a névszerver szolgáltatás. Ezen felül egy teljesértékű levelezőszervert is tartalmaz a SuSE Linux Standard Server 8. A munkaállomások integrálása a SuSE Linux Standard Server hálózatába gyors és könnyű. A hálózati címek dinamikus kiosztásának sémái (DHCP) grafikusan beállíthatók. A windowsos gépi domainhozzáférés automatikusan kerül beállításra, így a házon kívüli munkatársak virtuális magánhálózaton (VPN) keresztül férhetnek hozzá a céges adatokhoz. A SuSE Linux Standard Server 8 alkalmazásszerverként is megállja a helyét.

A ´SuSE Linux Standard Server 8 powered by UnitedLinux´ tipikusan egy- és kétprocesszoros szerverekre lett tervezve, kisebb vállalatok és szervezetek számára optimalizálva. A termék 30 nap telepítési segítséget és egy év szoftverkarbantartást tartalmaz a SuSE szoftverkarbantartási programjának keretén belül.

A bővített terméktámogatás a SuSE Linux Standard Serverre is rendelkezésre áll, biztosítva, hogy az egyes vállalatok a szerver futtatása közben bármikor kompetens segítséghez juthassanak, garantált válaszidőkkel, előre kiszámítható árakkal, akár a nap 24 órájában.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés